Video – Jongen schoot 17 mensen dood. Depressie? (Amerika)

slachtoffers school

De 19-jarige Nikolas Cruz heeft bekend het bloedbad in zijn voormalige school in Florida te hebben aangericht.

Cruz zou tegenover rechercheurs zijn misdaad hebben bekend. Dat melden plaatselijke media op gezag van de politie. Cruz heeft tussen de 100 en 150 keer geschoten in het schoolgebouw. Zeventien mensen in de leeftijd van 14 tot 49 jaar zijn gedood.

De schutter, die bekend staat als een ‘stille, verlegen jongen die opeens heel erg boos kan worden’, gebruikte een semi-automatisch geweer dat hij een jaar geleden kocht bij Sunrise Tactical Support in Coral Springs. De aankoop was naar de regels in Florida volkomen legaal. Het echtpaar dat de winkel runt, heeft hun zaak gesloten en is ondergedoken. Volgens een raadsman die hen bijstaat, vindt het paar het afschuwelijk dat een wapen uit hun winkel in handen van een maniak is gekomen.

Advocaten die zijn belast met de verdediging van Cruz, wijzen op zijn geestelijke gezondheid. De jongen was al volkomen in de war toen zijn adoptiemoeder begin november na een kort ziekbed overleed. Volgens raadsman Gordon Weeks is Cruz sindsdien helemaal de weg kwijt. Zijn adoptievader was al lang geleden overleden. Mogelijk meent de verdediging dat Cruz niet toerekeningsvatbaar is.

Hij kon eerst vluchten

De schutter kon na de dodelijke schietpartij in eerste instantie ontkomen. Hij verstopte zich tussen de vluchtende leerlingen en haalde vervolgens een drankje bij de Subway. Cruz liep alsnog tegen de lamp toen een agent hem herkende.

slachtoffers school
De 17 slachtoffers. Foto van NY Daily News

Veelbelovende sporters, leraren en hun jonge leerlingen: de slachtoffers van de schietpartij op een school in Florida in beeld gebracht. Bekijk hier de hartverscheurende video: