Video – Bekendmaking – Suriname bijna malaria – vrij!!

Suriname heeft malaria binnen zijn grenzen bijna geëlimineerd. Het doel is om in 2020 volledig malaria-vrij te zijn.
[quads id=1]

Plan om malaria te elimineren

Een werkarm van het ministerie van Volksgezondheid heeft bij de recente jaarlijkse border-meeting met nationale partners, het Nationaal Malaria Eliminatieplan voor Suriname 2018-2020 dat in oktober 2017 is uitgekomen, gepresenteerd.
[quads id=1]

malaria meeting
De jaarlijkse border-meeting van het Nationaal Malaria Programma met nationale partners. (Foto: NII)
Vorig jaar slecht 40 gevallen van malaria

De partners zijn bewustgemaakt van de malaria status van Suriname. Volgens Helene Hiwat, coördinator van het Malaria Programma, zijn er in het afgelopen jaar slechts 40 malariagevallen geregistreerd in Suriname. Er is ook gesproken over malaria in de buurlanden en welke impact dit heeft op de Surinaamse malaria status.
[quads id=1]

Jongen metmalaria. Foto van International Reporting Project
Sinds 2006 enorm gedaald

Sinds 2006 is de incidentie van malaria in Suriname enorm gedaald en sinds 2014 zijn er jaarlijks minder dan 500 gevallen per jaar, waarvan minder dan 100 door besmetting in Suriname, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Malaria komt vaak uit het buitenland

Veel malariagevallen komen uit het buitenland. Het zijn vooral de goudmijners, afkomstig uit Frans-Guyana, die de ziekte importeren, zegt Hiwat. Er vindt continu overleg plaats tussen Suriname, Brazilië en Frans-Guyana over de aanpak van het probleem.

Wat is malaria eigenlijk? Bekijk hier de uitleg in een video:

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.