Bekendmaking – ‘Fernandes’- speel plein is vanwege werkzaamheden gesloten

fernandes speeltuin

Het Prof. Dr. Mr. Coen Ooft plein aan de Gemenelandsweg/Kernkampweg/Benjaminstraat, meer bekend als het Fernandes speelplein, is vanaf dinsdag tijdelijk gesloten.
[quads id=1]

Plein is ongeveer twee weken gesloten

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie pakt namelijk het probleem van wateroverlast aan. Het plein loopt bij elke regenbui onder water. De werkzaamheden kunnen ruim twee weken duren.

Veel kinderen maken gebruik van het plein

Veel kinderen gaan vooral ’s middags, veelal onder toezicht van ouders, naar de speeltuin. “We willen geen risico nemen door het gevaar dat bestaat. Je hebt immers met kinderen te maken”, zegt Marlon Schoonhoven van de afdeling Openbaar Groen, die betrokken is geweest bij de besluitvorming voor de tijdelijke sluiting.
[quads id=1]

Waterprobleem wordt aangepakt

Naraindat Sitaram, coördinator van de afdeling Wegen, vertelde bij de formele aankondiging van de werkzaamheden op het plein, dat er samen met de afdeling Ontwateringswerken een plan van aanpak is gemaakt. Het overtollige water zal via een buizensysteem afgevoerd worden naar de bestaande gesloten riolering. Dinsdag is begonnen met de aanleg van de buizen. Het is de bedoeling dat tegelijk met de grondwerkzaamheden, de speeltuin wordt verfraaid.

fernandes speeltuin

Uit eigen middelen

Het ministerie bekostigt de ontwateringswerkzaamheden van het plein uit eigen middelen. Eerder zijn ontwateringswerkzaamheden op het traject Latour-Lelydorp en in Zorg en Hoop uitgevoerd.
[quads id=1]

Er zal strenger gelet worden op bepaalde zaken

Die zijn in afrondende fase. Ramahi heeft ook gewezen op verkeerd en illegaal geplaatste duikers in inritten of gesloten rioleringen die een gemakkelijke doorstroming van het overtollige water stremmen. Hier zal strenger op worden gelet.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.