Anoniem – Ik ben verliefd geworden tijdens mijn vakantie in Paramaribo

vakantie Paramaribo

Ik ben Johan. Ik ben 39 jaar en ik ben getrouwd met de Nederlandse Carmen. Zij zal dit nooit lezen want ze heeft totaal geen interesse in dingen die met Suriname of Paramaribo te maken hebben.
[quads id=1]

Geboren in Paramribo

Dat komt in feite door mij. Ik stond heel ver van Suriname. Hoewel ik wel geboren ben in Paramaribo was ik niet echt enthousiast erover. Ik ging altijd op vakantie naar Spanje en de laatste jaren naar Turkije. Altijd met een groep vrienden. Vrouwen gingen meestal niet mee. Carmen wil dat niet eens.

Twee van mijn beste vrienden zijn ook Surinaams. 1 heeft een Surinaamse vrouw en de ander is vrijgezel. Al twee jaar geleden hebben we afgesproken dat we met Nieuwjaar naar Suriname zouden gaan. De ene vriend Leo ging met zijn vriendin want haar moeder zou haar 70ste verjaardag vieren. Vandaar dat we deze datum al heel lang hebben vastgelegd.

Ze zou echt niet mee willen

Mijn vrouw wilde niet mee, absoluut niet. En eerlijk gezegd was dat goed want ik wilde mijn land zelf ontdekken. En ik had samen met die andere vrijgezelle vriend een appartement gehuurd.
[quads id=1]
Het lijkt echt heel simpel als ik zeg dat ik vanaf ik aankwam direct voelde dat ik ’thuis’ was. Dat zegt namelijk iedereen. Maar dit was echt zo. Het leek alsof de eerste dag een droom was.

We deelden telefoonnummers uit

In het vliegtuig had ik het al heel gezellig met Grace. Zij en haar zus ging terug naar huis. Ze hebben in Nederland gewoond maar ze wonen nu al een tijdje in Paramaribo. We deelden telefoonnummers uit want ze zouden ons Suriname laten zien.

vakantie ParamariboIk was haar eigenlijk vergeten die ochtend. Maar ik wist ook niet dat mijn vriend de hele avond met haar zusje had lopen appen. Dus de volgende ochtend waren ze voor de deur. We zouden met hun de auto ophalen.

Ze is zo mooi

Maar eerst wilde Nataja, de zus van Grace, een duik nemen in ons zwembad. Natuurlijk hadden ze geen badkleding bij zich. Dat maakte Nataja niets uit. Grace en ik liepen naar de supermarkt. We raakten niet uitgesproken en ik kon mijn ogen niet van haar afhouden, zo mooi dat ze is.

De tijd ging veel te snel

Even snel afronden. Ik ben meteen de eerste week stapelverliefd op haar geworden. Het nieuwe jaar was nog niet eens begonnen. En ik ging al de fout in. De tweede week brachten we een paar dagen samen door in het binnenland. Mijn vrienden hebben me niet veel gezien. En naar het feest van die schoonmoeder kon ik ook niet. De tijd ging veel te snel voorbij.
[quads id=1]
We hebben het maar 1 keer gedaan trouwens. De laatste avond. En dat komt door Grace. Dat we het niet eerder hebben gedaan. Zo een meisje is ze niet en ik was ook nog nooit vreemdgegaan. Ik ging terug naar Nederland en stemde toe dat we een relatie hadden. Ik heb haar zelfs een ring gegeven. Zo gek ben ik op haar. En ik meen het echt. Ik ben stapelverliefd op haar. Ik denk aan niets anders. De afgelopen 4 weken. Zij zou in maart weer naar Nederland komen en dan komt ze bij mij om te zien hoe het gaat samen. Snappen jullie mijn probleem nu?

Ik heb een grote fout gemaakt

Ik heb 1 grote fout gemaakt. Ik heb haar nooit gezegd dat ik getrouwd ben. Dat had ik in het vliegtuig al moeten zeggen. Ik voel me echt zo een schoft. Ook tegenover Carmen. Maar na deze vakantie weet ik wel dat dit huwelijk geen stand gaat houden.

Carmen heeft helemaal geen passie

Ze had niet echt interesse in mijn vakantie verhalen. Ik heb bijvoorbeeld het graf van mijn vader opgezocht. Geen enkele emotie toonde ze. En toen ik haar tussen neus en lippen vertelde dat er een mooi meisje was waar ik mee optrok en nog steeds regelmatig contact mee heb. Haalde ze haar schouders op. Het boeit haar niet.

Dat ontbreekt bij haar

Die passie, die liefde en zin in het leven die ik heb gezien bij Grace. Dat ontbreekt bij mijn vrouw. Is altijd al zo geweest. Een zakelijk relatie hebben we. Geen gepassioneerde. Ik wil Carmen niet aanvallen. Want zo was onze relatie nu eenmaal. En als ik Grace niet had ontmoet zou het ook zo zijn gebleven. We waren goed zo. Ik wil niet zeggen gelukkig. Maar het was prima.

Ik hou van haar

Maar ik wil niet meer leven zonder passie in mijn leven. Maar hoe kan ik Grace nu vertellen dat ik een vrouw heb? De kans is groot dat zij dit ook leest want in Suriname ben ik achter deze site gekomen. Ze zal dingen herkennen. Dat is wel spannend. Maar dan weet ze ook meteen dat ik het wel meen met haar. Ik hou van haar. Ik heb een fout gemaakt. Hoe kan ik het oplossen? Ik heb geen kinderen, ik ben niet verplicht om getrouwd te blijven.
[quads id=1]

Wat moet ik doen?

Maar ik ben oneerlijk, dat weet ik. Maar wat doe ik met die gevoelens ik denk niet dat ik Grace ooit los kan laten. Maar zal ze me in de steek laten als ik haar zeg dat ik getrouwd ben? Ik wil het liefst wachten tot ze hier is. Of moet ik het eerder vertellen? Misschien voordat ze dit leest?

Ze kan het doorvertellen

De kans bestaat ook dat de vriendin van mijn vriend het vertelt aan mijn vrouw. Ook al is het ook een beetje haar schuld want ze trok soms samen met ons op. Maar ik neem haar niets kwalijk. Maar eerlijk gezegd maak ik me niet veel zorgen om Carmen. Zij redt het wel zonder mij. Ik wil Grace niet kwijtraken.

Gerelateerde verhalen:
Anoniem: Ik wil op vakantie naar Paramaribo. Red ik het met Euro 300?

Lees hier een soortgelijk verhaal: Anoniem: Ik ben verliefd en ik ga mijn vrouw verlaten
vakantie Paramaribo

p.s. We hebben het verhaal een beetje herschreven want het was heel erg lang en een beetje verwarrend. Hopelijk is het een beetje duidelijk voor jullie.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.