Politie waarschuwing: Koop en verkoop geen (delen van) beschermde dieren

tijgertanden reizen

De douane politie heeft op dinsdag 23 januari drie vertrekkende passagiers op de Johan Adolf Pengel luchthaven aangehouden met in hun bezit een aantal tijgertanden.
[quads id=1]

3 passagiers aangehouden door de politie

Het gaat om de 28-jarige Jianfa L., Bigin L. (42) en Jinbang C. (45). Bij visitatie stuitte het douane personeel op de tijgertanden, waarvan een deel tot sieraad is verwerkt. Ook hadden de verdachten een hoeveelheid ruw goud bij zich die zij niet hadden aangegeven.

Na de aanhouding zijn de verdachten met alle in beslag genomen goederen overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie.
[quads id=1]

Buiten het proces afhandelen

De drie verdachten hebben met deze handeling de wet economische delicten overtreden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie konden de reizigers de zaak buiten proces afhandelen. Na een fixe boete te hebben betaald zijn de verdachten na bij proces – verbaal te zijn gehoord, heengezonden.

Via Facebook verkocht

Het is gebleken dat personen tijgertanden, onder meer via Facebook, ten verkoop aanbieden.

tijgertanden reizen

Verboden te kopen en verkopen

Ingevolge de Jachtwet van 1954 is het verboden om beschermde dieren, waaronder de katachtigen, te vangen of te doden of om de lichaamsdelen van deze dieren onder zich te hebben dan wel te verkopen of ten verkoop aan te bieden.
[quads id=1]

Waarschuwing van de politie

De politie doet ten overvloede een beroep op de samenleving om dit gedrag achterwege te laten om zodoende ongerief te voorkomen.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.