George dodelijk geraakt door politiekogel tijdens achtervolging

dood politie

De verdachte George Afoensoewa alias ‘Gessa’ is op maandag 12 februari dodelijk getroffen door een politiekogel e tijdens zijn aanhouding.
[quads id=1]

Geraakt door politiekogel

‘Gessa’ werd ervan verdacht betrokken te zijn bij een zwaar gewapende roofoverval te dam10 passie in het district Brokopondo. Zijn kompanen Cecar, D. en Sanches, T. zijn eerder aangehouden en in verzekering gesteld. Het voertuig, een Prado waarmee de overval is gepleegd, is eveneens in beslag genomen. Een deel van de buit is achterhaald en afgestaan aan de slachtoffers.

Toegegeven dat ze strafbaar waren
[quads id=1]
Cesar en Sanches hebben bij de voorgeleiding toegegeven het strafbare feit te hebben gepleegd samen met de hoofd verdachte George Afoensoewa.

dood politie

Ze hebben informatie gekregen

De recherche van Regio Midden en het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) spoorden op maandag 12 februari, na verkregen informatie, ‘Gessa’ aan de Nieuw Weergevondenweg ter hoogte van de Magenta Kanaalweg op.

Bij het zien van de politie sprong hij in een Noah busje en reed met volle vaart richting de Mawakaboweg op. De sterke arm zette de achtervolging middels zwaailichten en sirene in, doch bracht dat de vluchtende verdachte niet tot andere gedachten. Hij sloeg de Chandipersadstraat in en bij pand no. 10, sloeg hij een poort omver waar hij met hoge snelheid het erf opreed waar spelende kinderen waren. ‘Gessa’ reed over een hoop stenen en hout en het voertuig kwam dichtbij een weiland tot stilstand.

Hij sprong uit het voertuig

[quads id=1]
De verdachte sprong uit het voertuig en zette het op het op een lopen. De politie eenheden zette te voet de achtervolging in en waren genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen die ‘Gessa’ niet tot andere gedachten bracht. Op zijn vluchtweg gooide hij op het moment er gericht op hem werd geschoten het vuistvuurwapen die hij in zijn rechterhand hield weg. Hij werd geraakt en zeeg neer in een struik.

Hij gaf de beroving toe

Hij werd in de boeien geslagen en gaf toe de beroving samen met ene Legalize en Cecar te hebben gepleegd.

Bij aankomst van de ingeschakelde ambulance, bleek hij het leven te hebben gelaten. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

De zaak wordt verder onderzocht

Het ontzielde lichaam is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

De recherche van regio Midden onderzoekt deze zaak verder.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.