De Franse ambassade in Paramaribo zal geen Schengen visa meer verstrekken

visum vakantie Paramaribo

Frankrijk zal vanaf 1 maart zijn visumbeleid naar Surinamers toe veranderen. De Franse ambassade in Paramaribo zal voortaan geen visa meer verstrekken voor de zogeheten Schengen-landen, inclusief Frankrijk.
[quads id=1]

Voortaan ergens anders aanmelden

Burgers met een normaal paspoort die Frankrijk willen bezoeken, zullen zich voortaan moeten aanmelden bij het particuliere bedrijf VFS Global dat aanvragen van Schengen-visa afhandelt voor de Nederlandse ambassade.

De Nederlandse ambassade is gespecialiseerd

“Dit betekent dat de Nederlandse ambassade in Paramaribo de Schengen-visa zal verstrekken voor de normale paspoorten voor alle Schengenlanden”, schrijft de Franse ambassade in een persbericht. “In tegenstelling tot ons is de Nederlandse ambassade gespecialiseerd in het verstrekken van Schengen-visa via VFS Global.”
[quads id=1]
schengen visa

18.000 visa verstrekt door Nederland

In 2016 zijn achttienduizend Schengen-visa verstrekt door de Nederlandse ambassade en vierhonderd door de Franse ambassade. “De Nederlanders zijn ook veel efficiënter en in staat om een visumaanvraag binnen twee dagen af te handelen. Bij ons kan een afspraak twee maanden op zich laten wachten”, zegt de Franse ambassadeur Antoine Joly.

Visumvrij op bezoek gaan

Frans-Guyana werkt samen met de Surinaamse overheid aan de introductie van een ‘grenskaart’ voor burgers die aan weerszijden van de Marowijnerivier wonen. Met deze kaart zullen burgers die kunnen aantonen dat ze langs de 520 kilometer lange oostgrens wonen, Frans-Guyana visumvrij mogen bezoeken voor maximaal drie dagen.
[quads id=1]

Ze doen dat al met Brazilië

De gezamenlijke grenscommissie tussen de twee landen wordt opnieuw ingesteld per 9 maart en zal zich nader moeten buigen over de details van het invoeren van de grenskaart, die Frans-Guyana reeds heeft ingevoerd voor twee steden langs haar zuidgrens met Brazilië. Een van de zaken die nog uitgezocht moet worden is of houders van een grenskaart wel handel zullen mogen drijven.

Dan zal het makkelijker zijn

In ieder geval beogen de Fransen ordening van het illegale personen verkeer tussen de twee landen. “Het zal makkelijker zijn illegale bezoekers te identificeren, omdat ze geen grenskaart kunnen tonen”, aldus Joly.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.