Video – Moeder van gepest meisje zoekt hulp via social media (Nederland)

pesten meisje

Lees hieronder de brief van de moeder van het meisje dat wordt gepest. Ze is ten einde raad en hoopt hiermee een oplossing te vinden.
[quads id=1]

Het meisje Amalia wordt gepest op school

Lieve vrienden,

Ik ben als moeder ten einde raad. Ruim 2.5 jaar wordt mijn lieve dochter Amelia gepest op school. Twee weken geleden bereikte het pestgedrag een piek toen mijn dochter tijdens de les in het gezicht werd geslagen met een zwelling tot gevolg. Mijn arme meid heeft in alle wanhoop de moed bij elkaar geraapt om de directrice deze hartbrekend brief te schrijven, waarin ze haar smeekt om hulp omdat wij (ouders) haar van school willen halen. Uiteraard hebben we wéér het zoveelste gesprek met school gehad zonder concrete maatregelen. ‘We zitten er bovenop,’ is de belofte. En deze week was het weer raak. Zowel fysiek als verbaal ontkomt Amelia niet aan deze pestkop.
[quads id=1]

Ik wil dat ze naar een andere school gaat

Ik zie haar het liefst op een andere school, maar zij vindt dat ik haar dubbel straf door háár weg te halen in plaats van de pestkop. ‘Oneerlijk’ vindt ze het en ik kan haar geen ongelijk geven.
Daarom houd ik haar uit protest deze week thuis. Ik dwing de school langs deze weg: pestkop weg of mijn dochter weg. Wat zouden jullie doen? Wie heeft dit eerder meegemaakt en kan me adviseren welke vervolgstappen ik eventueel kan ondernemen (juridisch) om school te dwingen op te treden?

Wat moet ik doen?

VRIENDEN, PAPA’S, MAMA’s, MENSEN, WAT MOET IK DOEN OM TE VOORKOMEN DAT MIJN DOCHTER ZICH EEN KEER OPKNOOPT?!!!
[quads id=1]
Liefs,
Een wanhopige moeder 😢

Bekijk hier de brief van haar dochter:

pesten kind

Wordt je ook gepest, of wordt iemand die je kent gepest? Dan kun je terecht bij de onderwijsinspectie (498850) en uiteraard bij de politie. Voor Nederland: Klik hier voor meer informatie

Deel dit verhaal met een ieder. Lees het samen met uw kind. Het is belangrijk dat ze weten wat pesten kan veroorzaken.

Lees onderstaande gerelateerde berichten. Dan weet u direct dat dit probleem serieus aangepakt moet worden:
Video – 10-jarige pleegt zelfmoord na pesterijen(Amerika)
Video – 12-jarige maakt een eind aan haar leven. Ze werd gepest! (Amerika)

Bekijk hier een video met wat extra tips:

Bron: Facebook
Voorbeeldfoto gepest meisje
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.