Video – ABOP 28 jaar! Belfort: ‘President e kiri a bevolking’

abop 28 jaar

Terwijl Assembleelid Edward Belfort de Almachtige vroeg om Suriname te bevrijden van president Desi Bouterse, groette partijleider Ronnie Brunswijk het staatshoofd als eerste vanuit het ABOP-podium in Moengo.
[quads id=1]

ABOP was gisteren jarig

“A president e kiri a bevolking. Wij gaan dood”. Tot driemaal toe riep Belfort de Heilige Geest aan om Suriname te bevrijden van dictatuur en slavernij. Hij voerde bij de viering van 28 jaar ABOP zondag aan dat het land lijdt omdat een ondeskundige man het land bestuurt.

Criminaliteit neemt toe

Belfort benadrukte dat er een enorme chaos heerst in het land. Hij heeft nog nooit zoveel bedelaars op straat gezien. De pr*stitutie neemt volgens hem toe. Hetzelfde geldt ook voor de criminaliteit. Het land zucht onder de slavernij en armoede. Het is de hoogste tijd dat het land bevrijd wordt. “Almachtige God, help Suriname. A aboma e kiri un. Ye kiri a volk. Santa yeye kon in a presi dya…”.
[quads id=1]
Brunswijk en Assembleelid Marinus Bee voerden aan dat de partij in de 28 jaren behoorlijk is gegroeid en de derde plaats inneemt. ABOP is van 4000 naar 27.000 stemmen gegroeid. In 2005 had de partij één zetel. In 2010 veroverde ABOP drie zetels. De afgelopen verkiezing haalde ABOP vijf zetels. Bee merkte op dat duurzame ontwikkeling nodig is en geen pakketten.

ABOP heeft een plan bedacht

Partijleider Brunswijk zei dat ABOP een strategisch plan 2020-2030 heeft ontwikkeld om het land uit de armoede te halen. Het plan is voor driekwart af om de koers van de dollar en de brandstofprijs omlaag te brengen en mensen op tijd te betalen. Hij merkte op dat de partij de strategie niet zal prijsgeven, omdat mensen niet hoeven te weten hoe ABOP de situatie denkt op te lossen. Mensen hoeven niet in de kaarten van ABOP te kijken, want je moet voorzichtig zijn. Het draaiboek is over het verkiezingstraject dat de partij heeft uitgestippeld tot 2020.
[quads id=1]

Bordo gaat nergens heen

abop 28 jaar

Joël Martinus (alias ‘Bordo’ en ‘Mony Hond’) maakte zondag duidelijk dat hij geboren is als ABOP en zal sterven als ABOP. Hij gaat nergens naar toe. Bordo had gesprekken gevoerd met onder andere de VHP om zijn politieke toekomst te bepalen. Hij zei de tweede man te zijn in ABOP en Brunswijk te vervangen. De partijleider zei zondagavond dat ABOP in en buiten rechte wordt vertegenwoordigd door het dagelijks bestuur dat wordt uitgemaakt door hem, ondervoorzitter Marinus Cambiel, secretaris Carlo Ada en penningmeester Hendrik Cairo.

Ook Monyhond Bordo mocht eergisteren zijn verjaardag vieren. Bekijk hier zijn verjaardagsvideo:

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.