Video – Vliegtuig neergestort. Geen overlevenden (buitenland)

Vliegtuig neergestort

Een Russisch vliegtuig met aan boord zeker zeventig mensen is vandaag neergestort.
[quads id=1]

Alle inzittenden zijn overleden

Hierbij zijn alle inzittenden overleden, meldt de Russische overheid.

Het gaat volgens verschillende media om een An-148, een toestel dat door vliegmaatschappij Saratov Airlines op regionale en internationale vluchten wordt ingezet. Het vliegtuig was opgestegen van luchthaven Domodedovo bij de Russische hoofdstad en was onderweg naar Orsk, dichtbij de grens met Kazachstan. Aan boord bevonden zich 65 passagiers en zes crewleden.
[quads id=1]

Het toestel brandde en stortte neer

Het toestel verdween van de radar boven het Ramensky district op ongeveer veertig kilometer van het vliegveld. Een ooggetuige zei tegen persbureau Interfax dat het toestel brandde en neerstortte bij het dorp Argoenova. De bron liet weten dat bij de wrakstukken van het vliegtuig lichaamsresten liggen.

Reddingswerkers zijn inmiddels onderweg

President Vladimir Poetin condoleerde via zijn woordvoerder de nabestaanden van de slachtoffers. Hij zei dat Russische reddingswerkers inmiddels onderweg waren naar de plaats waar het toestel was neergestort.
[quads id=1]
Vliegtuig neergestort

Het vliegtuig was 9 jaar oud

Een speciale onderzoekscommissie zal de oorzaak onderzoeken van het incident met het vliegtuig dat ongeveer negen jaar in gebruik was. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt momenteel uit of er eventueel Nederlanders betrokken zijn bij de crash.

Bekijk hier de video: