Video – Man steelt nier van eigen vrouw en verkoopt het (India)

nier operatie

Indiër steelt nier van zijn vrouw om bruidsschat aan te vullen. Al sinds hun huwelijk in 2005 wringt het tussen het Indiase echtpaar Rita en Biswajit Sarkar.
[quads id=1]

Hij besloot een nier van zijn vrouw te stelen

Hij vond destijds de bruidsschat ontoereikend en besloot die balans in evenwicht te brengen door een nier van zijn vrouw te stelen en vervolgens te verkopen.

Rita werd regelmatig door haar man mishandeld, maar had nooit verwacht dat hij met een list een nier buit zou maken. ,,Zo’n twee jaar geleden kreeg ik plots af te rekenen met hevige buikpijn”, getuigt de nu 28-jarige Rita in de Hindustan Times. ,,Mijn man bracht me naar een privékliniek in Kolkata. Daar werd mij verteld dat ik een blindedarmontsteking had en dat ze mijn appendix zouden verwijderen”.
[quads id=1]

Rita merkte dat iets niet pluis was

Die operatie verliep vlekkeloos. Tot Rita merkte dat er iets niet pluis was. Haar man Biswajit drong er namelijk op aan om met geen woord te reppen over de operatie. De dingen verbeterden niet toen Rita af te rekenen kreeg met hevige pijnen in de onderrug. Haar man verbood haar ten stelligste om naar de dokter te gaan. Hij verbood haar ook om hun huis te te verlaten en contact te hebben met haar familie.

Ze trouwde toen ze 15 jaar was

Drie maanden geleden kon haar familie haar het huis uit smokkelen. In het ziekenhuis bleek dat haar rechternier was verdwenen. Volgens de vrouw heeft haar man de nier verkocht om de in zijn ogen ontoereikende bruidsschat te compenseren. Bij hun huwelijk in 2005 – Rita was toen 15 jaar – kreeg de familie van haar man goud, zilver en 180.000 roepies (nu bijna 2.290 euro) Dat was blijkbaar niet genoeg voor de familie van haar echtgenoot en ze bleven maar aandringen op meer.

Handel in organen

Voor Rita was de maat vol. Zij diende klacht in en Bisjawit Sarkar en zijn broer Shyamal werden gearresteerd op verdenking van handel in menselijke organen en het wederrechtelijk in gevangenschap houden van een vrouw.
[quads id=1]
Tijdens zijn verhoor bekende Bisjawit Sarkar dat hij de nier van zijn echtgenote had verkocht aan een koper in een andere Indiase staat. De man beweert dat dit gebeurde met Rita’s schriftelijke toestemming. Zij ontkent dit met klem. ,,Ik kan me niet herinneren dat ik ook maar enig document heb ondertekend. Ze hebben mij waarschijnlijk verdoofd”, zegt ze tegen de Indian Telegraph.

Rita wordt ondertussen behandeld voor een infectie aan haar nog resterende nier.

Bekijk hier de video erover:

Bron: Bron: AD
Voorbeeldfoto vrouw in Indiaas ziekenhuis

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.