Anoniem: Ik wil op vakantie naar Paramaribo. Red ik het met Euro 300?

Hallo iedereen. Ik stel mijn vraag hier even anoniem. Omdat ik het eigenlijk een beetje voor schut vind.
[quads id=1]

Mijn familie gaat naar Paramaribo

Ik ben Sharon, 27 jaar en ik heb een baby van 5 maanden. Mijn familie gaat volgende maand op vakantie. Niet echt op vakantie ze gaan een pree geven. Ik zou eigenlijk niet meegaan maar nu zegt mijn tante in Suriname dat ik ook mee moet. Ik bemoei niet met die dingen en ik wilde eerst niet maar hoe meer ze ermee bezig zijn, hoe meer ik toch vind dat ik erbij moet zijn. Ben eigenlijk gewoon bang dat ik de dupe ga worden van al hun wassies als ik er niet bij ben. Dat zegt mijn tante namelijk.

Ik zal nooit geld aan ze vragen

Het is echt een familie ding. Mijn moeder gaat met mijn twee zussen en nog een zus van mijn moeder die hier in Rotterdam woont. Mijn moeder en ik zitten in de bijstand. Mijn twee zussen werken wel maar geld aan hun vragen dat zal ik nooit doen. Ik ben daar ook weer te trots voor. 1 is getrouwd met een bakra. Geld zat maar nooit dat ze mij zouden steunen. Hoeft ook niet ik red het wel.
[quads id=1]
Maar nu heb ik dus 800 gespaard en misschien red ik het wel tot 900. Als ik mijn ticket ervan af haal blijft er 3 tot 400 over voor zakgeld.

Ik heb weinig zakgeld

Over een maandje vertrekken we al. Gelukkig is dat laagseizoen en ik kan mijn baby gewoon meenemen. Maar nu zit ik te denken. Ga ik het wel redden met zo weinig zakgeld? Gelukkig kan ik slapen bij een vriendinnetje van me die 3 jaar geleden in Suriname is komen wonen. Maar natuurlijk moet ik boodschappen halen enz.
[quads id=1]
Suriname moeder

De familie zal blij zijn als we allemaal aanwezig zijn. Ik heb geen kosten aan hun werkzaamheden. Mijn aanwezigheid is genoeg. Mijn moeder is wel blij dat ik toch meega. Ze heeft het ook niet breed. Ze spaart al jaren voor deze trip. Ze was zelfs een klein beetje boos dat ik niet meeging maar ik ben natuurlijk ook pas bevallen dus dat was een mooi excuus.

Ze blijven allemaal ongeveer 5 weken. Ik heb begrepen dat ze iets van 18 dagen in het bos gaan verblijven. Ik ben echt bang voor beesten en geesten als ik buiten Paramaribo ga. Maar dat hoort er nu eenmaal bij. Dat weet ik.

Hij geeft me al niet veel

Mijn vriend die geeft me trouwens helemaal niets. Hij is van zichzelf al best gierig. Hij vindt het belachelijk dat mijn familie dit gaat doen. Hij en zijn familie keuren het 100% af. Dus elke stuiver die ik nu van hem krijg daar let hij op. Hij is het er niet mee eens dat ik ga en helemaal niet dat ik zijn dochter meeneem. Maar ik kan hem wel overtuigen. Al gaat het echt een grote ruzie worden.

Kunnen jullie onderstaande vragen beantwoorden?

[quads id=1]
Dus ik heb een paar vragen voor jullie: 1. Ga ik het redden met zo weinig zakgeld? 2. Zouden jullie gaan terwijl je weet dat je vriend het liever niet heeft? 3. Moet ik wel meedoen met het baden terwijl ik er niet echt in geloof? 4. Als ik niet ga, kan het dan cultureel nadelig zijn voor mij? 5. is het wel goed voor een baby van 6 maanden om zo een lange reis te maken? Alvast bedankt voor het beantwoorden van de vragen.

Gerelateerde verhalen:
Anoniem: Ik moet van mijn man stoppen met ‘Koeltoeroe sani’

Anoniem: Mijn vriend zijn moeder heeft me ‘gebaad’
winti moeder

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.