Belangrijke waarschuwing – Controleer uw gasregulator regelmatig

Gasregulator waarschuwing

Burgers moeten niet alleen de gascilinder, maar ook de gasregulator regelmatig controleren op lekkages. Dat kan door zeepschuim te gebruiken.
[quads id=1]

Bij een geconstateerde lekkage moet de gasregulator verwisseld worden.

De afgelopen dagen verschenen er via Facebook berichten waarin stond dat de gasregulator voorzien is van een vervaldatum. Er werd een link gemaakt met waarschijnlijk mogelijke branden als gevolg van het verstrijken van de vervaldatum op de gascomponent.

Zorg en onderhoud zijn nodig

Gasregulators blijven niet eeuwig bestaan. Zoals met alle mechanische componenten zijn ze ook onderhevig aan slijtage. Zij hebben daarom ook een zekere mate aan zorg en onderhoud nodig om steeds in een veilige en bruikbare staat blijven.
[quads id=1]

EBS is geen vertegenwoordiger

Over het algemeen bepalen fabrikanten zelf een gemiddelde levensduur, meestal vijf jaar, voor hun product. Sommige fabrikanten stellen geen vaste levensduur vast, maar hanteren een “vervangen-na- inspectie” beleid. Dit houdt in dat op gezette tijden de regulator geïnspecteerd wordt. Zo lang hij goed functioneert, mag hij gebruikt worden. De EBS vermeldt echter dat zij geen vertegenwoordiger van fabrikanten van gasregulatoren is.

Gasregulator waarschuwing

Verstandig om een nieuwe te kopen

Het bovenstaande doet niets af aan de expiratiedatum. Indien er op de gasregulator een vervaldatum staat, is het verstandig een nieuwe te kopen of door een gasinstallateur te laten controleren. Gascilinders moeten in verband met de veiligheid van mens, have en goed, altijd buiten worden geïnstalleerd.
Bekijk hier het bericht dat circuleert op social media:

Lees hier de brief van EBS
[quads id=1]
Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.