Video – Phagwa Festival vrijdag 2 maart bij Onafhankelijkheidsplein Paramaribo

phagwa Suriname

Vrijdag 2 maart 2018 is het alweer tijd voor de 7e editie van het meest kleurrijke evenement van het jaar: het Phagwa Festival in Suriname.
[quads id=1]

Holi Phagwa is een hindoeïstisch nieuwjaarsfeest

Een feest waarbij de overwinning van het goede op het kwade wordt gevierd. Lustig Events pakt deze dag ieder jaar groots uit met Phagwa Festival rondom het Onafhankelijkheidsplein, zodat dit feest met iedereen van alle afkomsten gevierd kan worden. Er hoeft dan ook geen entree betaald te worden waardoor het voor iedereen toegankelijk is.

Mooiste kleuren

Tijdens Phagwa is het al jarenlang een traditie om met verschillende kleuren poeder te gooien. Hierdoor ontstaan de mooiste kleur creaties, wat overdag prachtig is om te zien. Er wordt gezorgd voor een geweldige line-up met variërende muziektstijlen. Bezoekers die op zoek zijn naar heerlijk eten kunnen hier ook terecht bij verschillende keukens met een variërend aanbod van gerechten.
[quads id=1]

Plezier met vrienden en familie

Voor de kinderen is er speciaal gedacht aan een speelhoek met springkussens, popcorn en suikerspin. “Uiteindelijk gaat Phagwa Festival om de eenheid die we samen creëren, waarbij we plezier beleven met onze vrienden en familie en we vooral mogen genieten van deze kleurrijke dag” aldus de organisatie Lustig Events.

phagwa Suriname

Straten rondom het plein worden afgesloten

Omdat Phagwa festival één van de grootste evenementen is van Suriname, wordt veiligheid hoog in het vaandel gesteld. Houd er daarom rekening mee dat de wegen rondom het Onafhankelijkheidsplein zullen worden afgesloten. Wie niet in de buurt hoeft te zijn van het plein, wordt aangeraden om een andere route te nemen naar hun bestemming.

Bekijk hier de prachtige video van de organisatie:

[quads id=1]
Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.