Strengere controles op mensen die vuil dumpen op straat

Paramaribo vuilnis

De milieupolitie zal strenger controleren op vervuilers. Overtreders krijgen een aanmaning en als er geen verbetering optreedt volgt een boete.
[quads id=1]

Boetes direct opleggen

Er zal gewerkt worden naar een situatie waarbij boetes direct kunnen worden opgelegd.

Voor de nieuwe aanpak zullen de werktijden van het personeel worden aangepast. Naast de ochtenddienst komt er een middagdienst. Het huidige aantal van zeventien milieu-inspecteurs moet worden uitgebreid naar dertig om de dienst optimaal te laten functioneren.

De politie gaat ook deel maken van het team

De normale milieupolitie blijft bestaan, maar er komt ook een taskforce, in de vorm van een interministeriële commissie, die direct kan optreden. De politie zal er ook deel uitmaken van deze taskforce.

[quads id=1]

Na drie uur wordt er veel vuil gedumpt

Directeur Marlon Schoonhoven van Openbaar Groen zegt dat binnen twee weken werkers actiever zullen zijn in het veld. “De overtreders zullen het merken.” Het valt hem op dat er vaak na drie uur, als de dienst gesloten is, vuil wordt gedumpt.

Paramaribo vuilnis
Voorbeeldfoto: Vuil op straat

Hij haalt een voorbeeld aan van een tuinman die betrapt is op het dumpen van huisvuil aan de Brokopondolaan, nadat Openbaar Groen de bermen had schoongemaakt. De huisbaas is hierover aangeschreven.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.