Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft grove fouten gemaakt

Suriname paspoort

CBB blundert. Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft laatstelijk grove fouten gemaakt bij de uitgifte van paspoorten en identiteitskaarten van aanvragers.
[quads id=1]

Verkeerde foto’s op ID

Er zijn tenminste drie gevallen bekend waarbij paspoorten c.q. ID-kaarten zijn verstrekt met gegevens en foto’s waarbij de zaken niet op de juiste wijze met elkaar corresponderen. De foto’s zijn steeds op het verkeerde document geplaatst.

Aangifte bij de politie

Opmerkelijk is wel dat wanneer de aanvragers, de grove fout gemaakt door het personeel van CBB constateren, zij dan door de ambtenaar worden doorverwezen naar de politie om een aangifte hierover te doen. Een van deze aanvragers vindt dat hij steeds van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Dit vindt de aanvrager absurd; de fout is immers door de dienstdoende ambtenaren gemaakt.

Toen hij zich bij de politie aanmeldde, wist de aangever niet wat hij in feite moest doen. Is dit werkelijk iets waarvoor de belanghebbende een aangifte moet doen, vroeg hij zich af.
[quads id=1]
surinaams paspoort

Duurt 6 weken

De gevallen zijn sowieso door de politie opgenomen, maar foutief werk moet zo snel als mogelijk gecorrigeerd worden door CBB. Het kan immers gebeuren dat iemand met zo een vals document handelingen pleegt.

De wachttijd voor een nieuw paspoort is zes weken, en nu komt dit erbij. Het hoofd van het CBB doet er goed aan om de gedupeerden met de nodige slagvaardigheid uit hun problemen te helpen.
[quads id=1]
Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.