19-jarige Niram plaatst naaktfoto’s van ex en andere vrouwen online

Paramaribo social media

De negentienjarige Niram A. zat muisstil in de beklaagdenbank en keek heel zenuwachtig in de richting van kantonrechter Marie Mettendaf toen ze hem vroeg waarom hij terecht staat.
[quads id=1]

Foto’s op het internet plaatsen

Hij vertelde bijna fluisterend dat hij naaktfoto’s van vrouwen op het internet heeft geplaatst. De verdachte heeft naaktfoto’s van tien dames op Facebook, Instagram, Linkedin en twee 18+ websites geplaatst.

Van de meeste slachtoffers kwam hij aan het beeldmateriaal via hun mobiele telefoon. Hij werd door hen benaderd om ze te helpen met de instellingen van hun toestel of apparaat of bij de installatie van nieuwe software, kopieerde foto’s en publiceerde ze kort nadat hij de mobieltjes had teruggegeven.

Hij jatte de wachtwoorden van hun accounts

Op slinkse wijze kwam hij aan de wachtwoorden van hun sociale media accounts. Familie en vrienden wezen de vrouwen op het beeldmateriaal dat op internet circuleerde.
[quads id=1]
Toen de rechter Niram A. vroeg wat hem ertoe gebracht heeft om de beelden te publiceren vertelde hij haar dat hij daartoe is aangezet door twee mannen die hem probeerden te vermoorden. “Zij hebben mij gezegd dat ze mijn ouders kennen en hen zouden oppakken. Ik was bang en deed het steeds, omdat ik niet wilde dat iemand in mijn familie iets overkwam.”

Hij vertelde een leugen

Had de verdachte gedacht hiermee weg te komen, de rechter bleek niet lichtgelovig te zijn en riep hem vermanend op om geen leugens te vertellen.

foto social media
[quads id=1]
“Bespaar mij het verhaal dat mensen jou hebben aangezet. Snap jij wel hoeveel leed je deze vrouwen hebt aangedaan. Je hebt hun leven verpest. Een van deze dames is jouw zwageres en een ander je ex-vriendin. Het zijn mensen die van je houden. Hoe kan je hun zoiets aandoen? Een van de dames vertelde aan de politie dat dit invloed zal hebben als zij straks een baan gaat zoeken.”

Besef je wel hoeveel schade je hebt aangericht?

De verdachte betuigde tegenover de rechter spijt. Openbaar aanklager Reshmi Rathipal vroeg hem hoe hij terug kijkt op alle handelingen die hij gepleegd heeft en of hij wel beseft wat voor schade hij veroorzaakt heeft bij de slachtoffers. “Heb je problemen thuis? Als er wat is mag je het ons vertellen. Dit wat je hebt gedaan is heel ernstig en kan niet terug gedraaid worden.” De rechter vertelde Niram A. dat hij blijft aangehouden, waarop hij verbaasd reageerde. De zaak wordt verder behandeld op 22 februari.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.