Vinesh Kanhai verdacht van oplichting reizigers voor meer dan USD 240.000

reisbureau eigenaar Paramaribo

De raadslieden Murvin Dubois en John Moerahoe hebben op de rechtszitting van woensdag het verzoek gedaan aan de kantonrechter.
[quads id=1]

Hij heeft geld genomen van verschillende personen

Een verzoek om hun cliënt Vinesh Kanhai, eigenaar van VKV Holidays, voorlopig in vrijheid te stellen. Hem wordt het verwijt gemaakt dat hij in tussen oktober 2016 tot september 2017 geld heeft genomen van verschillende personen, zonder de dienst te leveren. Het gaat om in totaal US$ 143.719 en 98.119,60 euro. De rechter wees het verzoek van de raadslieden af, aangezien er meer getuigen gehoord zullen worden in deze zaak.

Ruim 150 mensen hebben tickets gekocht

De verdachte wordt ten laste gelegd dat hij de benadeelden op een slinkse wijze heeft opgelicht. Het gaat om ruim 150 personen die tickets bij hem gekocht hadden, maar niet konden afreizen omdat deze niet betaald waren. Hij had een reisbureau onder zijn hoede en heeft diverse personen opgelicht.
[quads id=1]

Reisbureau moet aangesloten zijn bij IATA

Op de rechtszitting werd een getuige gehoord die werkzaam is bij de KLM. De getuige legde uit dat de vliegmaatschappij contractors heeft die verbonden zijn aan de Iata. Deze contractors hebben een borgsom en wanneer zij een ticket verkopen, wordt het bedrag van IATA afgetrokken uit de borgsom. Om een ticket van IATA uit te kunnen printen, moet het reisbureau aangesloten zijn bij IATA.

reisbureau eigenaar

Verzoek is al eerder afgewezen

Eerder hadden de raadslieden gevraagd om de voorlopige hechtenis van Kanhai op te schorten. Toen was het verzoek ook afgewezen. Moerahoe stelde dat de verdachte tickets had gekocht, maar het bleek dat hij er later geld op moest toeleggen. Reisbureaus hadden hem ‘genept’. Volgens hem was er geen sprake van oplichting en verduistering. Dubois merkte op dat deze zaak in feite een civiele aangelegenheid is. Hij vroeg om zijn cliënt in vrijheid te stellen opdat hij in staat is de mensen terug te betalen.
[quads id=1]

De verdachte had alle tijd om ze terug te betalen

Officier van Justitie Astrid Niamat voerde toen aan dat de verdachte alle tijd had om de zaken in orde te maken. Hij had dit nagelaten. Niamat vroeg zich af hoe de verdachte de benadeelden nu zal betalen. De verdachte had geld van anderen gebruikt om oude schulden te verrekenen. Hij had tickets verkocht terwijl hij wist dat de mensen niet zouden kunnen afreizen.

Deze zaak zal op 18 april verder behandeld worden. Op die dag zullen er twee andere getuigen gehoord worden.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.