Moeder en stiefvader de gevangenis in voor doodslaan 4-jarig kind

baby Paramaribo

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft op de rechtszitting woensdag een hogere straf uitgesproken tegen de ouders van de kleuter Damien Changu dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).
[quads id=1]

Zeer ernstig feit dat het kind dood is

Drie jaar geleden is het kind overleden door slagen op het hoofd. Tegen de verdachten Pamela Ch. (moeder) en Mohamed L. (stiefvader) eiste het OM elk zes jaar cel. De rechter sprak een gevangenisstraf uit van zeven jaar, omdat zij van mening is dat het feit zeer ernstig is.

Verbrijzelde hersenen

Het kindje was enorm mishandeld en hij was opzettelijk diverse keren met voorwerpen geslagen op zijn hoofd. De kleine hersenen waren verbrijzeld en hij had een schedelfractuur opgelopen.
[quads id=1]
Het kind geraakte in coma en is nooit meer ontwaakt. De verdachte Mohamed L. erkent dat hij soms het kind een corrigerende tik heeft gegeven met een houten lepel. Ook heeft hij de kleuter een keer na een driftbui buiten gezet om af te koelen. Volgens het obductierapport is de doodsoorzaak: inklemming van de hersenen door stompgeweld.

kind overleden
Voorbeeldfoto overleden kind

Pamela Ch. had tegenstrijdige verklaringen afgelegd in deze zaak. Zij heeft diverse malen aangegeven, dat zij de handelingen had gepleegd. Daarna had zij weer de schuld op haar man geschoven. In haar laatste woord had de vrouw verklaard dat haar schoonmoeder haar had gevraagd om de schuld op zich te nemen.
[quads id=1]
Als beloning beloofde zij het voorkind van de vrouw, een meisje, in huis op te nemen. De magistraat achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen.

Eerdere berichten:
Redactie: Wie heeft Pamela haar 4-jarige zoontje vermoord?
Wie is verantwoordelijk voor het doodslaan 4-jarige Damien?

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.