Kindertehuis ‘Hoop voor kinderen’. De meisjes vertellen hun verhaal!!

Kindertehuis

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) stelt een onderzoek in naar vermoedelijke misstanden bij kindertehuis Hoop voor kinderen.
[quads id=1]

Ze pikken de slechte behandeling niet meer

Daar zijn op 30 januari drie minderjarige meisjes weggelopen omdat ze de slechte behandeling niet meer pikken. De kinderen zijn intussen terecht en door familie of elders opgevangen.

Waarnemend Sozavo-directeur, Angela Salmo, zegt tegen de Ware Tijd dat deze zaak de volle aandacht van het ministerie heeft. “Het moet niet alleen de aandacht van het ministerie van Sozavo hebben, maar we moeten het integraal aanpakken.
[quads id=1]
Juspol, Volksgezondheid en Onderwijs moeten ook in beeld komen. Want als er misstanden zijn, hoe leert dat kind op school. Gezondheids-wise heeft het impact op dat kind. Is dat kind gezond? Moet het begeleiding krijgen?” stelt Salmo.

Ministerie heeft er meteen werk van gemaakt

Ze merkt op dat Hoop voor kinderen volledig moet worden doorgelicht. Ze voegt eraan toe dat het ministerie gelijk in actie is gekomen. “Het Bureau Opvanginstellingen is gelijk erop afgegaan, want zij zijn samen met de maatschappelijke dienst de instantie die meteen in actie komt.” Salmo weet niet in hoeverre ook andere ministeries al in actie zijn gekomen.

De meisjes zijn terecht

De politie heeft intussen bekendgemaakt dat één van de weggelopen meisjes maandag in een huis te Sophia’s Lust is aangetroffen. Het meisje was in gezelschap van een manspersoon die is aangehouden. Volgens de politie was deze man eerder ingesloten voor intiem misbruik van hetzelfde kind in een ander tehuis waar hij toen werkte. Volgens één van de drie weggelopen kinderen hebben de verdachte en het meisje al enkele jaren een liefdesrelatie. Zij deed namens de twee anderen haar verhaal tegenover de Ware Tijd.
[quads id=1]

Zij en haar vriend in 1 kamer

“De eerste avond toen we zijn weggelopen hebben we allemaal daar geslapen. Zij en haar vriend in één kamer, het andere meisje en ik in de andere kamer”, zegt de zestienjarige Dorothy (fictieve naam om herkenning te voorkomen, …red.). De volgende dag vertrokken de twee meisjes naar familie en de andere tiener bleef achter bij haar “vriend.” Dorothy legt uit dat het drietal op 30 januari besloot weg te lopen na slachtoffer te zijn geworden van de zoveelste scheldkannonade van Hoop voor kinderen-directeur Kesney Kramp.

Ook haar man heeft ze uitgescholden

Ook haar echtegenoot schold uit. In een scheldpartij doordrenkt van de meest vulgaire Surinaamse krachttermen werden de kinderen die dag toegeschreeuwd dat ze moesten “verhuizen”. “We zijn weggelopen omdat ze ons niet goed behandelde. De hele dag schold ze ons uit met termen als ‘m’ma p…’. Ik betaal de k…o huur, dus jullie moeten uit m’n huis, kregen we te horen.” Naar verluidt moet het kindertehuis vertrekken uit het pand aan de Rozenbergstraat vanwege een maandenlange huurachterstand.
[quads id=1]

Niet intiem misbruikt

Dorothy zegt dat zij en de twee andere weggelopen meisjes niet intiem zijn misbruikt bij Hoop voor kinderen. Anderen is dat wel overkomen. Een van de medewerkers zou naar verluidt een liefdesrelatie hebben met één van de pupillen, maar toen dat aan Kramp werd gerapporteerd wuifde ze de klacht weg. De hoofdkok zou ook een andere bewoonster, een jonge vrouw van 21 jaar, hebben “gevingerd in het jongenstoilet.” Ook in dit geval werden er geen maatregelen getroffen. Het slachtoffer werd door de directeur voorgehouden dat ze “met hem zou praten om het niet meer te doen.”

Daarom zijn ze weggelopen

Omdat het slachtoffer al volwassen was zou het volgens haar geen zin hebben aangifte te doen bij de politie. Dezelfde man zou ook jongere meisjes die hij valse vlechten en andere cadeautjes beloofde hebben lastiggevallen door hen steeds te vragen hun borsten of geslachtsdeel te mogen zien of voelen. “Om dit soort dingen zijn we ook weggelopen”, aldus Dorothy.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.