Eten in huize Ashiana wordt bereid door een chefkok

eten Ashiana

De acties bij Huize Ashiana zijn maandag versoepeld. De bond hanteert nu een actiemodel waarbij er tot 10 uur wordt gewerkt.
[quads id=1]

10 tot 12 actie in huize Ashiana

Vervolgens wordt tot 12 uur actie gevoerd. De bewoners moeten dan eten of sommigen hebben zorg nodig. De nachtdienst functioneert normaal. Directeur Osei Jabini merkt op dat er empathie wordt getoond door het personeel.

Het zal niet lang meer duren

De ministeries van Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken en Volkshuisvesting zijn in gesprek met de bond van Ashiana-medewerkers. Jabini zegt dat er enkele administratieve zaken moeten worden afgerond om de verhoogde toelages, waar het voornamelijk om gaat, te betalen. Hij verwacht niet dat de gesprekken nog lang zullen duren.
[quads id=1]

Hulp van vrijwilligers

De directeur van het verpleeg- en verzorgingshuis blikt tevreden terug op de manier waarom de samenleving heeft gereageerd op de oproep aan familieleden en vrijwilligers om te helpen de senioren te verzorgen door de staking van overwegend verplegend personeel, die vorige week dinsdag begon.

eten Ashiana
Foto van Ashiana voor kwaliteitzorg
Slechte voeding is eenleugen

De klacht van de bewoners en medewerkers dat de voeding eenzijdig is noemt Jabini een leugen. Hij wijst erop dat het eten door een chef-kok wordt bereid. “We proberen een gevarieerd menu op tafel te zetten. Elke week krijg ik een voedingslijst van wat de bewoners gedurende de week zullen eten.”
[quads id=1]

Ze vragen al 7 jaar

Jabini zegt dat bewoners op de eerste stakingsdag woorden in de mond zijn gelegd. “We proberen de mensen de beste zorg te geven met de nodige voeding.” Het personeel vraagt al zeven jaar om lotsverbetering. De verhoogde toelages zouden in januari worden uitbetaald, maar omdat het niet is gebeurd besloot een groot deel van het personeel te staken.

Eerdere berichten:

Video – Studenten, familieleden en vrijwilligers zorgen voor bewoners te Ashiana

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.