Euro 20.000 tip-beloning voor moord op Surinamer ‘Zwarte John’ (Nederland)

Moord John Wijngaarde

Politie heropent moordzaak van ‘Zwarte John’ in Terneuzen, 20.000 euro voor gouden tip
[quads id=1]

Nieuwe aanwijzingen op de moord

De politie heeft eind vorig jaar nieuwe aanwijzingen gekregen over de moord op John Wijngaarde, 15 jaar geleden in Terneuzen. Justitie heropent het onderzoek en vraagt mensen met meer informatie om contact op te nemen.

Het lichaam lag tussen vuil

De Surinaamse Wijngaarde (56) – met de bijnaam ‘Zwarte John’ – werd op 16 mei 2003 dood aangetroffen in een loods aan de Stationsweg in Terneuzen. Hij was enkele weken daarvoor vermoord, bleek uit onderzoek. Het lichaam lag onder een vloerkleed en planken en verkeerde in verregaande staat van ontbinding. Het lag tussen vuilnis, injectienaalden en uitwerpselen.
[quads id=1]

Hij had geen vaste woonplaats

Wijngaarde had geen vaste woonplaats, maar verbleef al jaren in Terneuzen. Hij hield zich op in kringen van daklozen en drugsgebruikers en was voorzitter van de Stichting Steunfonds Drugsverslaafden en Daklozen in Terneuzen.

Zaak is heropend

Moord John Wijngaarde
[quads id=1]
De politie kreeg eind vorig jaar nieuwe informatie over de zaak binnen, waarna het onderzoek is heropend. De hoofdofficier van justitie loofde in 2003 een beloning uit van € 20.000 voor de gouden tip. Deze beloning is nog steeds van kracht. De politie hoopt dat mensen met informatie alsnog contact opnemen.
Bron: bndestem.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.