Video – Erwin de Vries krijgt morgen een begrafenis met staatseer in Paramaribo

de vries begrafenis

Meesterkunstenaar Erwin de Vries wordt woensdag met staatseer begraven.
[quads id=1]

Bevestigd door het kabinet van de president

Dat bevestigt het kabinet van president bij monde van Eugene van der San. “We hebben het verzoek van het directoraat Cultuur binnengekregen en ondertussen heeft de president de toestemming verleend”, zegt hij.

Begrafenis met ondersteuning van de overheid

Van der San verduidelijkt dat er een verschil is met een staatsbegrafenis. “Bij een staatsbegrafenis worden alle kosten door de staat betaald.” Bij een begrafenis met staatseer verleent de overheid ondersteuning bij het ceremonieel gedeelte.

De Vries overleed op 31 januari vrij plotseling nadat hij zich daags daarvoor onwel voelde en zich bij de Spoedeisende Hulp had aangemeld. Daar werden inwendige bloedingen ontdekt en moest het kunsticoon een spoedoperatie ondergaan. Hoewel de ingreep succesvol was, overleed De Vries kort daarop alsnog.
[quads id=1]

President zal niet aanwezig zijn

Volgens de directeur van het kabinet lukt het de president niet om zelf de begrafenis van de gevierde kunstenaar te bezoeken, maar zal de regering er wel vertegenwoordigd zijn. Overigens is het vanaf maandag mogelijk om het condoleanceregister in de Congreshal in te tekenen. Daar maakte onder meer vicepresident Ashwin Adhin gisteren al gebruik van.

Vanavond in de congreshal

Vanavond is er een open podium in de Congreshal en krijgt men de gelegenheid persoonlijke ervaringen te delen. Onder andere Cynthia McLeod en Ronald Snijders zullen een bijdrage leveren.
[quads id=1]
Woensdag is de uitvaartceremonie in de Hal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken wel voor publiek toegankelijk, maar de teraardebestelling vindt in besloten familiekring plaats.

Erwin werd ooit gevraagd door Raul Neijhorst voor zijn boek “Suriname Beken(d)t”. Bekijk hier het interview:

Bekijk onderstaande link voor meer gegevens omtrent de uitvaart:
Video – Uitvaartgegevens Erwin de Vries

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.