Video – Lichte toename van dengue-gevallen. Let op stilstaand water!!

Suriname dengue regen

Er is een lichte toename van dengue-gevallen geconstateerd in Suriname. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft dat ook opgemerkt.
[quads id=1]

BOG organiseert een infosessie

Daarom is ze al een tijdje bezig haar voorlichting op te voeren. In verband hiermee organiseerde het BOG samen met het districtscommissariaat Wanica Zuid-West een infosessie voor bestuursambtenaren van verschillende ressorten, ondernemers in de banden- en sloopbranche en enkele rr-leden.

Broedplaatsen bestrijden

De rode draad bij de presentatie van BOG was om de broedplaatsen van de denguemuskiet te bestrijden. Dat zijn plekken met stilstaand helder water. Deze kunnen een autoband zijn, maar ook een cup en plasticzakje die op de grond ligt. Volgens de presentatie is het bespuiten geen ideale oplossing. “De muskieten raken zo immuun, dat bespuiten helemaal niet meer gaat helpen.
[quads id=1]

Let op stilstaand water

Dus alle objecten waar stilstaand water zich kan bevinden, opruimen of verplaatsen”, is de beste oplossing. Ook aan de bandenzaken en sloperijen zijn oplossingsmodellen aangedragen hoe ze hun afvalmateriaal moeten opslaan, zodat deze geen plek kan vormen voor de Aedes Aegypti (denguemuskiet) om haar eitjes te leggen. Een muskiet kan per keer zeker 100 eitjes leggen, die binnen 2 dagen van larve tot muskiet worden.

BOG kan het niet alleen

Het ligt in de bedoeling dat de bestuursambtenaren, samen met haar structuren, onder andere de ressortraden, deze boodschap overbrengen aan de gemeenschap. Het BOG of commissariaat alleen kan dat niet doen.
symptomen dengue
Wat is dengue eigenlijk. En wat zijn de symptomen? Bekijk de video hierover:

Bron: DBS
Geschreven door Asha Gajadien-Bhagwat
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.