Vrouw op klaarlichte dag beroofd van SRD 30.000. Ze vertelt haar verhaal

beroofd Suriname

Vrouw: ‘Ik smeekte de rovers’
[quads id=1]

De vrouw werd midden op de dag beroofd

De 33-jarige S.B. werd vrijdag op klaarlichte dag slachtoffer van een straatberoving. In gesprek met Dagblad Suriname zegt het slachtoffer dat zij met een pick-up naar een bedrijf reed om wat geld te storten. Zij reed via de Vangbalstraat naar het bedoeld bedrijf. Bij een bocht reed een bromfietser tegen haar voertuig op. De vrouw die alleen was in de wagen stopte vanwege de harde klap die zij hoorde.
[quads id=1]

Er ontstond een woordenwisseling

Er ontstond toen een woordenwisseling tussen de bromfietser en de autobestuurder. De bromfietser bedreigde haar te zullen neerschieten. Uit vrees wilde het slachtoffer zich terugtrekken in haar auto. Ze schrok hevig, omdat er toen al twee andere gewapende criminelen in haar voertuig zaten. Die twee hielden haar onder schot. Een van de rovers hield een vuistvuurwapen tegen haar hoofd en vermande haar om door te rijden.

Het slachtoffer moest noodgedwongen in een bosschage rijden en werd daar gekneveld middel tie wraps aan haar handen en voeten. Wat zij wel heeft gezien, was dat na de aanrijding een personenwagen was gestopt. Iemand stapte uit de wagen en is vervolgens met de bromfiets weggereden.

Ze kregen een telefoontje

Terwijl de rovers nog met haar bezig waren, kregen zij een telefoontje van iemand. Uit het gesprek was te volgen dat de criminelen aangaven dat zij een verkeerde persoon voor zich hadden. Deze vrouw had immers geen koffer met geld bij zich. Volgens het slachtoffer hebben de daders een verkeerde persoon beroofd.

Tas met SRD 30.000 meegenomen

Wel had zij bijkans SRD 30.000 in haar tas waarmee de overvallers ervandoor zijn gegaan.
[quads id=1]
‘De rovers hebben mij eerst gekneveld aan het stuur en waren bezig mijn kleding middels een schaar door te knippen. Ik smeekte hen om mij te laten gaan. Ik zei dat ik 3 kleine kinderen heb en dat konden zij zelf zien op mijn telefoon.

Na een ander telefoontje gingen ze weg

Ze kregen intussen nog een telefoon en daarna zijn ze vertrokken. Ik kon vanwege die situatie niet zien welke kant en hoe de daders de plaats hebben verlaten. Met heel veel moeite heb ik mijn rechterhand vrij kunnen krijgen. Middels een klein mesje dat ik in mijn auto had gezet, heb ik de overige tiewraps doorgesneden en mijn man opgebeld.

vrouw beroofd

Hij heeft op zijn beurt de politie ingeschakeld.’ De politie heeft de contactsleutel van het voertuig van S.B. in de nabije omgeving van haar wagen teruggevonden.

Ernstig getraumatiseerd

Het slachtoffer zegt dat zij ernstig is getraumatiseerd. ‘Het werkt op mijn zenuwen. Ik ben ook mishandeld geworden door de rovers. Ik ben God zeer dankbaar dat mijn leven is gered. Ik heb 3 kinderen van respectievelijk 5, 4 en 2 jaar. Mijn man werkt op de markt en heeft heel hard gewerkt voor dat geld’, vertelde het slachtoffer. De politie is bezig met de opsporing en aanhouding van de overvallers.

Daders lopen nog vrij rond

De rovers hebben haar mobiel teruggegeven, omdat zij al door hadden dat wanneer zij een verkeerde code zouden intoetsten hun foto op het scherm zou verschijnen. De daders lopen nog vrij rond.

Gerelateerde berichten:
SRD 28.500 buit na overval tijdens nep aanrijding door criminelen

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.