Waarschuwing: Stop niets in doodskist. Gevaar op ontploffing!

explosie doodskist

In Engeland mogen bepaalde items niet in de doodskist van een overledene geplaatst worden. Dit na een bizar incident waarbij een kokosnoot in een kist opblies tijdens een crematie. Het personeel schrok zich rot.
[quads id=1]

De inhoudt van de doodskist kan ontploffen

Door dit incident zijn uitvaart ondernemers zich extra gaan bemoeien met de ‘inhoud’ van de kist. “We vragen mensen om attent te zijn op de items die ze in de kist plaatsen vóór het crematieproces” , vertelde Donna Ball, adjunct-directeur van een uitvaart onderneming in Engeland.

“We hebben een toename gezien in zaken als e-sigaretten, flessen whisky en wodka, golfballen, soms golfclubs en mobiele telefoons. Mobiele telefoons in het bijzonder zijn een echt probleem voor ons.
[quads id=1]

Ze halen zelf de spullen eruit

Meestal haalt de begrafenisondernemer ze zelf nog eruit, maar soms worden dingen in de zakken van mensen geschoven en worden ze gewoon niet gezien. Als ze dan door het crematieproces gaan, kan er een explosie ontstaan. Net zoals bij het kokosnoot incident.

explosie doodskist

Plaats ook geen elektrische apparaten met batterijen in de kist. Die kunnen ook ontploffen. Zo’n explosie kan gevaarlijk zijn als het personeel de crematiekamer opent om de toestand van het lichaam te controleren.

Ook in Suriname

Ook in Suriname is het gebruikelijk om het 1 en ander in de kist te stoppen. Geef dit bericht daarom door aan vrienden en familieleden! Dan zijn ze op de hoogte.

Bekijk ook de video erover:
[quads id=1]

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.