Video – Ik ben Milendy en ik ben kaal – Alopecia

ik ben kaal

De 25-jarige Milendy Raphael loopt al 20 jaar met een groot geheim. Maar ze heeft zichzelf beloofd dat ze eerlijk gaat zijn in 2018.


Ze wil voor de volle 100% zichzelf zijn. Daarom heeft ze deze video gemaakt. Ze heeft al 20 jaar een ziekte. De ziekte heet Alopecia. Dat houdt in dat zij kaal is geworden. Het begon al op 5 jarige leeftijd.

Bekijk hier haar emotionele video. We delen het omdat het een les is voor anderen: Wees eerlijk en wees jezelf.


Wij van FamilieNieuws zijn onwijs trots op jou. En wij willen je zeggen: Je bent prachtig. Met en ook zonder haar. That is you. Soso lobi. Bedankt dat je dit wilt doen want je bent een voorbeeld voor vele anderen!

Maar wat is deze ziekte eigenlijk. Bekijk onder de video de informatie.

Bekijk hier haar video:

Wat is alopecia totalis?
Alopecia totalis is een haarziekte waarbij haren plotseling uitvallen en meestal niet terugkomen. Naast totale haaruitval op het hoofd kan deze aandoening uw haar op andere plaatsen op uw lichaam (oksels, benen, etc.) aantasten. Alopecia totalis is een vergevorderde vorm van alopecia areata.

Wanneer het haar op de hoofdhuid, wenkbrauwen, wimpers en baardhaar volledig zijn uitgevallen spreekt men van alopecia totalis. Wanneer al het haar over het hele lichaam uitvalt en niet of nauwelijks terugkomt spreken we van alopecia universalis.

Oorzaak alopecia totalis
De oorzaak van alopecia totalis is net als als bij alopecia areata niet bekend. Het is een auto-immuunziekte die zich tegen de haarzakjes keert. Er vormt een ontsteking rondom de haarwortel waardoor er alleen nog misvormde en breekbare haren groeien. Uiteindelijk groeien er helemaal geen haren meer uit de haarwortels.

Omdat de haarwortels aanwezig blijven bestaat de kans dat het haar terug groeit. De prognose wordt echter slechter naarmate het ziekteproces uitgebreider is. Ook bij het ontstaan van alopecia areata op jonge leeftijd is de prognose slecht.

Is het erfelijk?
Het is niet bekend of alopecia totalis erfelijk is. Alopecia androgenetica is wél een erfelijke vorm van haarverlies.

Wat kunt u eraan doen?
Voor alopecia totalis geldt helaas dat er nog geen standaard behandeling is. De kale plekken kunnen worden gecamoufleerd met een haarstukje of haarwerk.

Heeft u last van haaruitval? Neem dan contact op met uw huisarts

Bekijk hier een video met extra informatie over de ziekte.

En bekijk ook deze link voor extra informatie:

Bron: secrethair
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.