Video – Amsterdamse moeder verliest uitkering door weigering stage

moeder geen geld

De gemeente mocht de bijstandsuitkering van een jonge moeder intrekken omdat zij niet wilde meewerken aan een leer-werkstage.
[quads id=1]

De moeder hoefde niet verplicht te solliciteren

Dat heeft de voorzieningenrechter deze week bepaald.

De alleenstaande moeder meldde zich februari vorig jaar bij het UWV. Ze hoefde niet verplicht te solliciteren, maar moest wel een leer-werkstage volgen om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Het ging om een stage van zestien uur per week, verdeeld over vier dagen.

De moeder wilde niet ‘gratis werken’

Zij vond dit echter een vorm van ‘gratis werken’ en weigerde. In brieven en gesprekken is haar vervolgens door de zogenoemde klantmanager van de gemeente verteld dat ze haar uitkering hierdoor kon kwijtraken.
[quads id=1]

Rechter geeft de moeder ongelijk

De gemeentelijke Dienst Werk en Inkomen (DWI) heeft de uitkering daarna inderdaad ingetrokken. De moeder stapte daarom naar de voorzieningenrechter. Die geeft haar ongelijk, omdat haar ‘voldoende duidelijk’ is gemaakt wat er van haar werd verwacht.
moeder geen geld

Heeft u een uitkering of wilt u een uitkering? Let op dan gaat niet zomaar, u moet zich houden aan bepaalde regels. Bekijk deze video en deel het bericht met belanghebbenden:

Bron: AT5
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.