Video – Studenten, familieleden en vrijwilligers zorgen voor bewoners te Ashiana

ashiana staken FamilieNieuws Suriname

Verschillende mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep van huize Ashiana om te ondersteunen bij de verzorging van de bewoners.
[quads id=1]

Zijn de bewoners de dupe?

Een deel van de medewerkers is sinds woensdag in staking; zij zijn het wachten op verhoging van hun nacht- en wachttoelage beu.

Ze krijgen hulp van vrijwilligers

Studenten van de verpleegkundigenopleiding Covab, familieleden van Ashianabewoners en andere vrijwilligers hebben zich gemeld, zei directeur Osei Jabini woensdag tegen de krant. De ochtendploeg van de verpleegkundigen heeft op bepaalde afdelingen tot elf uur ’s morgens gewerkt.
[quads id=1]

Ze zijn er wel maar werken niet

Op sommige afdelingen verlopen de middagdiensten normaal. De verpleegkundigen van de avonddienst verschijnen wel, maar werken niet, zegt een ingewijde. Jabini benadrukt dat het verplegend personeel actie voert. De andere diensten draaien voor een groot deel normaal.

ashiana staken FamilieNieuws Suriname

Het komt door het uitblijven van toelages en herwaardering

Woensdag is er een gesprek geweest met de bond en de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim. Jabini zegt dat de ontevredenheid bij het personeel ligt in het uitblijven van de toelages en de herwaardering.
[quads id=1]

Zouden in januari worden uitbetaald

Hij verzekerde dat het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting constant bezig is met het probleem en haast achter de oplossing zal zetten. De werkers voeren al zeven jaren strijd voor lotsverbetering. De verhoogde toelages zouden in januari worden uitbetaald. Aangezien uitbetaling is uitgebleven, is het werk neergelegd.

Bekijk hier de nieuwe video’s erover:


Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.