Oproep – Het Leger des Heils wil slachtoffers van brand helpen

Leger des Heils brand slachtoffers FamilieNieuws Suriname

Leger des Heils zoekt hulp voor slachtoffers van brand
[quads id=1]

Kringloop winkels van het Leger des Heils

Het Leger des Heils biedt hulp aan mensen die in nood verkeren en dat doet zij al jaren. De kringloopwinkels zijn al een paar jaren ontstaan waar de samenleving tweedehandse spullen kan brengen. Deze spullen worden verstrekt onder behoeftigen binnen de samenleving.

Ze brengen spullen die niet bruikbaar zijn

“Echter blijkt dat men alleen maar spullen naar het Leger des Heils brengt, die niet bruikbaar zijn en dan moeten wij ze weer opruimen en een pick-up betalen”, zegt Jayant Soekhai, heilssoldaat werkzaam bij het Leger des Heils hoofdkantoor en tevens lid van het project Tweedehandse Goederen.
[quads id=1]

Sommige vragen een bordje eten

“Bijna iedere dag komen mensen hulp bij het Leger des Heils zoeken, sommigen vragen een bordje eten. Andere zoeken naar kleren. Vandaar dat het Leger des Heils dit jaar wil proberen hulp aan te bieden aan slachtoffers van brand en mensen in nood.”

Leger des Heils brand slachtoffers FamilieNieuws Suriname

Leger des Heils aan de Henck Arronstraat

Het project lid doet in dit kader een beroep op de samenleving om tweedehandse spullen bij het hoofdkwartier van het Leger des Heils aan de Henck Arronstraat 126 te brengen. Men kan daar tweedehandse kleding en keukengerei doneren. Na het indienen wordt er eerst nagetrokken of de spullen gebruikt kunnen worden.

Eerst kijken of de spullen goed zijn

Soekhai is persoonlijk verantwoordelijk samen met een team om te kijken als deze goede bruikbare goederen zijn.
[quads id=1]
Na goedkeuring worden de goederen gedistribueerd aan de kantoren van het Leger des Heils in Nickerie en Pontbuiten. Daar zullen ze voor een zachte prijs verkocht worden aan de hulpbehoevenden. Wie niet over voldoende geld beschikt, krijgt de spullen gratis. De prijzen in de kringloopwinkels zijn tussen SRD 2.50 en SRD 20.

Belangrijk dat u goede spullen brengt

Er is vooralsnog geen selectie gemaakt van mensen die deze goederen zullen krijgen. Dat zal pas gebeuren wanneer de goederen verkregen zijn. Soekhai legt de nadruk op het feit dat het belangrijk is dat men goede spullen brengt. “Slachtoffers van brand raken in meeste gevallen al hun spullen kwijt en zijn vaak genoeg niet in staat om zich gelijk op te bouwen.

U kunt van maandag tot vrijdag spullen brengen

Het is belangrijk dat deze mensen geholpen worden in hun tijd van nood.” Burgers kunnen dagelijks van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot en 16.00 uur hun tweedehandse spullen brengen bij het hoofdkwartier van het Leger des Heils.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.