EBS veldwerkers worden ten onrechte gevaarlijke criminelen genoemd

EBS Suriname

Consulting Partners, het bedrijf dat belast is met het digitaliseren van de componenten van de Energiebedrijven Suriname (EBS), heeft aangifte gedaan bij de afdeling Cybercrime van de politie.
[quads id=1]

EBS medewerkers zijn gevaarlijke criminelen?

Dit gebeurde nadat foto’s van medewerkers die veldwerk uitvoeren voor het energiebedrijf van de Facebook pagina waren gehaald en rondgestuurd met de mededeling dat het criminelen betreft die zijn ontvlucht uit Santo Boma.

Doelbewust bezig

“Wij wachten het rapport van de politie af, zodat degene die hierachter zit wordt aangepakt”, zegt technisch directeur Sharvin Anandbahadoer van het bedrijf. Om de geruchten uit de wereld te helpen zal het bedrijf foto’s van de veldwerkers met naam publiceren in de krant. “Men is doelbewust bezig de jongens te bekladden.”

Medewerkers raken gedemotiveerd

De anonieme actie op Facebook heeft volgens het directielid geleid tot demotivatie bij de betrokken werknemers wat duidelijk merkbaar is bij de dagelijkse meting van hun prestaties. Die zijn omlaag gegaan. “Onze veldwerkers zijn gedemotiveerd.”
[quads id=1]

Alles wordt gedigitaliseerd

Het bedrijf moet alle elektrische componenten, namelijk masten, trafo’s en huisaansluitingen in kaart brengen. Er wordt bij elke component een GPS-connectie geplaatst. Alle gegevens zullen worden gedigitaliseerd om de dienstverlening te verbeteren.

Ze proberen het bedrijf te schaden

Anand bahadoer betreurt dat men probeert het werk te saboteren en zijn bedrijf te schaden. Consulting Partners is in 2017 gestart met dit project, dat in het derde kwartaal van dit jaar moet zijn afgerond.
[quads id=1]

Politie op ze afgestuurd

De directeur zegt dat er misschien meer gedaan moest worden om bekendheid te geven aan het project. Op sommige momenten hebben wantrouwige bewoners de politie op de jongens afgestuurd.

Bericht van de EBS

De EBS doet een beroep op de gemeenschap om de medewerkers van Consulting Partners, in het kader van het GIS-project, toegang te verlenen tot de kWh- meter. De veldwerkers zijn verplicht zich te legitimeren middels hun pasje waarop de logo’s van de EBS, Consulting Partners en Pasco zijn afgebeeld. Verder leest u hun naam, voornaam en identiteitsnummer. Indien u toch twijfelt, kunt u 1 x 24 uur bellen naar ons klantcontactcenter op het nummer 175. De EBS zal, om de herkenbaarheid te vergroten, binnenkort weer de foto’s van de veldwerkers plaatsen op zijn Facebook pagina.

Bekijk hier de volledige brief:
EBS FamilieNieuws Suriname
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.