Video – Nieuwe Surinaamse film binnenkort in première – Business Club

FamilieNieuws TBL Horrorfilm Suriname

Artikel uit 2018

Drama, beloftes, duistere machten, spoken, vliegend meubilair. Op 15 februari gaat ‘All Alone’ van Sasra Films in TBL Cinemas in première.

Na enkele jaren van komedie video’s en andere korte films op social media te hebben geproduceerd, maakt Sasra Films de grote stap naar de ‘big screen’ met een horror film. De makers zijn enthousiast. Het is de eerste keer dat een Surinaamse ‘scary movie’, gemaakt door Surinamers zo groots zal worden vertoond.

Een eenzame man met een stressvol leven

“De film gaat over een eenzame man met een stressvol leven,” vertelt AJ (A-Jay) Sasra, manager, regisseur, producer en hoofdrolspeler. “Hij woont alleen, heeft geen connectie met de mensen buiten. Hij wil er graag uit maar weet niet hoe. Op den duur gebeuren er enkele dingen in zijn leven waarbij we gaan ontdekken wat de reden is van zijn eenzaamheid.”

Aan het project hebben 26 mensen gewerkt van wie 5 voor de productie en post-production hebben gezorgd. Met nogal eenvoudig middelen is er gefilmd in 4K en is 5.1 Surround Sound geproduceerd. Verschillende personen hebben diverse petten opgehad tijdens het project.

Vreemde gedaantes

Over de vreemde gedaanten wil Sasra niet veel loslaten. “Hier in Suriname is het een beetje anders met bakru’s en leba’s. Maar die hebben we niet echt daarin,” lacht hij.

FamilieNieuws TBL Horrorfilm Suriname
Een deel van de acteurs van ‘All Alone’. 26 mensen hebben gewerkt aan het project.
Ze timmeren aan de weg

Op social media zijn verschillende groepen bezig korte films in verschillende genres te produceren. De producties zien er steeds professioneler uit. De groep Sasra is ook begonnen met videoclips en sketches. Sasra timmert sinds 2011 aan de weg. De groep opereert vanuit de Leidingen, in het district Wanica. Gedreven door de drang om steeds groter en beter te vertellen, is de uitdaging aangegaan om een product voor de ‘silver screen’ te leveren.

Ze beginnen met horror

“We willen de Surinaamse filmproducties naar een hoger niveau brengen, zodanig dat ze in het buitenland vertoond kunnen worden,” geeft AJ aan. “We moeten ergens beginnen. We hebben gekozen voor horror om deze genre nieuw leven in te blazen. Voor zover ik weet is er eens een horrorfilm gemaakt in Suriname door Nederland. Daarna niet meer.”

De film is grotendeels opgenomen op Leidingen. Het maken van de film heeft US$ 6000 gekost. Op de lijst van sponsoren prijkt de naam van vicepresident Ashwin Adhin. De vicepresident, zelf ook zanger, muziekmaker en acteur, is een van de twee ‘platinum sponsoren’. “Natuurlijk zouden wij het geld willen terugverdienen,” merkt Sasra op.

Ze hebben nog heel veel plannen

“We zouden heel graag beter equipement willen aanschaffen. We hebben nog heel veel plannen. Na ‘All Alone’ willen wij nog twee films produceren.” Op de première zal er groots worden uitgepakt. Hoge gasten worden verwacht. Vicepresident Adhin zal een toespraak houden.

Bekijk hier een stuk uit de film. Deel het met een ieder: