Video – Man dood gewurgd door zijn eigen ‘huisdier’ slang

slang dood man FamilieNieuws buitenland

Slang dood baasje. Een Britse dierenliefhebber is verstikt door zijn 2.5 meter lange python.

De slang paste in zijn hand

De 31-jarige Dan Brandon verzorgde het dier sinds het nog in zijn hand paste en hield tien slangen en een dozijn tarantula’s in zijn kamer bij zijn ouders. Volgens de lijkschouwer had het dier geen kwaad in de zin en wurgde de python haar baasje toen ze haar affectie wilde tonen.

Verstikking in zijn slaapkamer

Brandon stierf door verstikking in zijn slaapkamer in Hampshire. Volgens Brandons moeder had hij de Afrikaanse rotspython, genaamd Tiny, al sinds het dier zo klein was dat het in zijn hand paste.

Lijkschouwer Andrew Bradley gaf vandaag zijn oordeel in de rechtbank van Basingstoke: “Behalve Tiny hebben we geen aanwijzingen, dus ik moet aannemen dat zij verantwoordelijk is voor de dood van Brandon. Ik geloof niet dat het om agressie of een confrontatie ging.

“Hij behandelde Tiny als zijn baby”

“De ouders van Brandon, zijn broer en zus waren vandaag aanwezig in de rechtbank. Zijn moeder verklaarde dat de slang van haar zoon hield, dat hij ze “als zijn baby” behandelde en dat hij zich nooit bedreigd voelde door Tiny maar wel goed besefte hoe sterk ze was.

slang dood man FamilieNieuws buitenland
Tekenen van verstikking

Patholoog Adman al-Badri verklaarde dat hij door uitsluiting tot de diagnose van verstikking kwam. Hij trof een bloeding achter een oog aan, naast gebarsten bloedvaten en een verstopte long, ook een teken van verstikking.


Bekijk hier een video van hem: