Video – Misbruikende arts van turnster Gaby Douglas krijgt 175 jaar.

Larry Nassar, de voormalige teamarts van de Amerikaanse turnselectie, is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 175 jaar voor intiem misbruik van minderjarige turnsters.
[quads id=1]

Hij was hun misbruikende arts

Onder de meisjes waren ook leden van de Amerikaanse turnselectie in de tijd dat hij daar arts was. Rechter Rosemarie Aquilina sprak duidelijke woorden tegen Nassar. ”Ik zou mijn hond nog niet aan uw zorgen toevertrouwen. U verdient het niet de gevangenis ooit nog te verlaten.”

Hij ging met ze naar de Olympische spelen

De 54-jarige Nassar begeleidde jarenlang Amerikaanse topturnsters als Gabrielle Douglas, Aly Raisman en McKayla Maroney, die tot de slachtoffers behoren. Tussen 1996 en 2012 ging hij vier keer als teamarts naar de Olympische Zomerspelen.
[quads id=1]

Biles is ook misbruikt

In navolging van veel van haar collega’s erkende ook de Amerikaanse topturnster Simone Biles op 15 januari dat zij is misbruikt Nassar.

De 20-jarige Biles, die bij de afgelopen Olympische Spelen in Rio de Janeiro liefst vier keer goud veroverde, was een van de weinige Amerikaanse topturnsters die stil was gebleven in het #metoo-debat. (bekijk haar video hieronder)

Naar aanleiding van de beschuldigingen van intiem misbruik door diverse turnsters werd Nassar in september 2016 ontslagen. Het misbruik vond plaats onder het mom van behandelingen.

Spijt van zijn misbruik

Meer dan honderdvijftig slachtoffers van Nassar hebben een verklaring afgelegd.

Kinderp*rn*

Nassar werd in december ook al veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestig jaar wegens bezit van kinderp*rn*.

De man bekende tijdens de rechtszaak in het bezit te zijn van p*rn*grafische afbeeldingen en filmpjes van minderjarigen. Ook gaf hij toe het onderzoek naar hem belemmerd te hebben, onder meer door bewijs te vernietigen.
Bron: Nu.nl

Bekijk hier de video: Bekijk ook de verklaringen van andere meisjes in de rechtzaak.

Vader probeert teamarts Larry Nassar aan te vallen in rechtszaal

Gerelateerde berichten:
Turnster Gaby Douglas zegt ook intiem misbruikt te zijn