Video – 3-jarig meisje een week lang in huis met overleden moeder (Nederland)

lichaam gevonden vrouw meisje FamilieNieuws Nederland Rotterdam

Een 3-jarig meisje heeft vorige maand vermoedelijk een week lang naast haar overleden moeder in huis gezeten in Rotterdam.

Het kind werd op 20 januari gevonden in een woning in het Nieuwe Westen. De 41-jarige vrouw is een natuurlijke dood gestorven. Het meisje maakt het naar omstandigheden goed. Ze is opgevangen in een pleeggezin. De zaak kwam aan het rollen toen de benedenburen last kregen van waterlekkage.

Dat water kwam uit de kraan van de bovengelegen woning. Het 3-jarige kind had de kraan aan laten staan toen ze op zoek was gegaan naar eten en drinken. De buren alarmeerden de huisbaas. Die schakelde de politie in om de deur open te krijgen. Toen werden de vrouw, het kind en een hond gevonden.

De dood was niet bekendgemaakt

Wethouder Sven de Langen informeerde de gemeenteraad donderdag met een brief. Daarin schrijft hij dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een onderzoek is gestart. De dood van de vrouw was daarvoor niet bekendgemaakt.

De familie van de overleden vrouw is boos op de hulpverlening. Mijn zus heeft zelf diverse hulpkreten naar diverse instanties gestuurd. Die hebben ons als familie laten weten dat ze erbovenop zaten. Hoe kan dit dan een week onopgemerkt blijven?

We hebben alles gedaan om haar te helpen

Zegt een van de zussen vrijdag tegen RTV Rijnmond. We hebben alles binnen onze mogelijkheden gedaan om onze zus te helpen, vervolgt de zus. Tot gedwongen opname aan toe. Maar helaas weigerde onze zus de laatste tijd al het contact met ons.

Wethouder De Langen bevestigt dat moeder en dochter in beeld waren bij hulpverleningsinstanties. De familie verwacht een diepgravend onderzoek.

Bekijk hier de video’s erover.