Bezoeker slaat alarm over ‘onmenselijke situatie’ Esther Stichting

estherstichting familieNieuws Suriname

De Inspectie Verplegende en Verzorgende Beroepen (IVV) is twee weken terug via een brandbrief gevraagd om een dringende doorlichting van de Esther Stichting.
[quads id=1]

Komt van iemand die regelmatig daar is

De krant heeft inzage gehad in de brief, die is geschreven door iemand die het tehuis regelmatig bezoekt en dan wordt geconfronteerd met de situatie.

Zo zou de voeding “heel erg slecht” zijn en “warm eten is te weinig en is al na enkele lepels op”. Volgens de briefschrijver zijn de kamers klein en niet netjes, is bij de zorgverlening sprake van rassendiscriminatie en is de directie niet bereikbaar voor de bewoners en hun familie.

Zelfs intiem misbruik

“Het lijkt alsof ze in een ivoren toren wonen.”
[quads id=1]
De alerte bezoeker schrijft voorts dat een zwakbegaafde vrouw intiem is misbruikt door een medebewoner. Dit voorval is al geruime tijd geleden gemeld aan de directie.

Ze hebben nooit onderzoek gedaan

Het beloofde onderzoek is er nooit gekomen “en de dader voelt zich daardoor gevrijwaard en zet zijn handelingen voort”.

Medicijnen worden niet optijd gegeven

Ook wordt in de brief gemeld dat de medische zorgverlening te wensen overlaat. “In de middag worden niet altijd medicijnen toegediend. Als de familie er niet om vraagt, krijgt de bewoner geen medicijnen want dat wordt vaak vergeten.”

estherstichting familieNieuws Suriname
[quads id=1]

De mensen worden niet goed behandeld

Van een andere direct betrokkene bij de stichting verneemt de krant dat de bewoners een “derderangs behandeling” krijgen. De informant stelt dat er ook SZF-patiënten die thuiszorg nodig hebben in de inrichting worden opgevangen. Hierdoor houden de ex-leprapatiënten weinig woonruimte over, terwijl de instelling primair voor hen bedoeld is.
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.