Anoniem – Mijn man en ik gaan uit elkaar omdat hij onze zoon haat.

zoon Suriname

Hallo iedereen. Ik ben Margo.  Ik wil jullie mijn verhaal vertellen. Ik leef nu gescheiden met mijn man Ruben. We hebben 1 zoon en hij haat hem.
[quads id=1]

Ik heb maar 1 zoon

We hebben maar 1 kind. Rinaldo heet hij. Al sinds hij 5 jaar is, is hij al een ogri boy. We hebben zoveel met hem gesproken. Hij is ook een keer bij opa Doelie geweest omdat hij iets had gedaan toen hij 11 was.

Daarna werd het erger. Toen hij 14 was kreeg hij al vriendinnen. Die moeders kwamen thuis bij ons met klachten want hij sloeg ze verschrikkelijk. Hij behandelde ze niet goed. En liet de meisjes ook slechte dingen doen. Thuis bij ons kwamen ze nooit dat mocht niet van Ruben. Maar ze waren vaak voor de poort. Dan rookten ze en stoorden de buurt.
[quads id=1]

In de gevangenis om een gewapende overval

Het was verschrikkelijk voor ons als ouders. Altijd al was er spanning thuis.  Rinaldo ging op zijn 16de al 8 maanden de gevangenis in. Gewapende overval. Een vreselijk schok voor de familie van mijn man. Want ze komen uit een familie met een goed imago. En dan ineens zoeken ze die jongen met die goede achternaam.

Mijn broer is gescheiden

Al die kinderen van Rinaldo zijn broer zijn hoog opgeleid en doen hun best. Soms ben ik wel jaloers. Waarom is ons kind zo gekomen? Ruben geeft mijn familie de schuld. Mijn broer is een gescheiden man. Hij heeft 6 kinderen met verschillende vrouwen.

Altijd problemen en nooit geld

Hij heeft altijd problemen en hij heeft nooit geld. Ruben zegt vaker dat Rinaldo een kind van mijn broer is. Dat doet vreselijk pijn. Is ook niet leuk voor Rinaldo. Ik weet dat ik hem niet goed heb opgevoed. Ik had strenger moeten zijn. Veel strenger. En Ruben had meer tijd aan zijn gezin moeten besteden.
[quads id=1]

De eerste keer dat hij wild scheiden

Een keer heeft Rinaldo me heel veel geld gegeven om te houden. Ik heb nooit iemand iets gezegd. Ik heb het 3 maanden vast gehouden. Later is het uitgekomen en dat was de eerste keer dat mijn man wilde scheiden van mij. Ik heb gesmeekt en gesproken en het kwam uiteindelijk weer goed.

Gelukkig is mijn man sterker

Rinaldo werd ouder en erger. Hij kwam laat of niet thuis slapen. Werkte niet. Had veel geld. Mooie kleren. En altijd had hij ruzie met zijn vader. Het leek alsof hij het expres deed. Ruzie zoeken met zijn vader. Soms slaande ruzie. Rinaldo is een lange jongen van 18 jaar.

Ze willen elkaar vermoorden

Gelukkig is mijn man toch langer en sterker. Maar soms was ik bang dat ze elkaar zouden vermoorden. Het lijkt wel een vloek tussen die twee.

Ze haten elkaar

Ze haten elkaar. Mijn man heeft hem vaker gezegd dat hij wilde dat hij niet was geboren. Het lijkt alsof ik als moeder ertussen zit. Als we alleen samen zijn gaat hij met respect met me om. Ik ben zijn alles. Ruben is vaak weg. Voor het werk. Ik ben meestal alleen thuis. Dan soms neemt Rinaldo me mee om iets te gaan eten. Hij kan zo een lieve jongen zijn maar hij is een geboren duivel. Ik weet het.

Hij is er achter gekomen

En het is bevestigd. Hij heeft iets heel heel ergs gedaan en nu is hij voor 9 jaren opgesloten. Mijn man had me verboden om hem te gaan opzoeken. Maar ik ga toch. En daar is hij nu afgelopen maand achter gekomen. Hij weet nu ook dat een vriend me wekelijks geld geeft om aan Rinaldo te geven.
[quads id=1]

Hij is uit huis gegaan

Ruben heeft zijn spullen gepakt en hij is uit huis gegaan. Hij wil scheiden en niets meer met ons tweeën te maken hebben. Hij vindt dat ik voor Rinaldo heb gekozen door te liegen. Dat ik die keuze heb gemaakt.

We mogen zijn naam niet meer dragen

Hij zegt dat hij wil dat Rinaldo en ik beiden zijn naam niet meer dragen. Ruben is boos en verdrietig en echt teleurgesteld. Hij is teleurgesteld in zijn leven. In mij. En boos. Hij kan het niet verdragen dat dit hem overkomt. Maar hij geeft mij alleen de schuld.

Hij snapt niet dat ik van hem hou

Hij snapt mijn verdriet niet. Hij begrijpt niet dat ik ondanks alles toch van mijn zoon hou. Ik zit hier nu alleen in huis. Mijn man is weg mijn zoon is opgesloten. Ik zoek Rinaldo nog steeds op. Ik wil hem niet loslaten. Hoe slecht hij ook is. Het is mijn kind. Maar als ik hem niet loslaat dan raak ik mijn man voorgoed kwijt.

Mensen kijken me aan op straat

Als ik op straat loop zie je mensen naar me kijken. Velen zijn op de hoogte van mijn zoon zijn daden. Natuurlijk geven ze de ouders de schuld. Het is ook onze schuld.

mijn zoon man haat crimineel anomeniem FamilieNieuws Suriname

Hij hield altijd al van stelen

Ook mijn schoonfamilie heeft ons aan de kant geschoven. Al heel vroeg want toen Rinaldo al 10 jaar was kwam hij thuis met spullen die niet van hem zijn. Hij hield al van stelen. Ik heb geen idee waar het vandaan komt. Want zowel mijn man als ik zijn niet zo.

Maar ik had toen al hulp voor hem moeten zoeken. Zijn gedrag is een ziekte.

Ik wil mijn man terug

Als ik nu niets doe gaan we uit elkaar. Ik wil mijn man terug. Ik wil hem smeken om bij me terug te komen. Maar ik ben ook boos op hem. Hij heeft me in de steek gelaten terwijl ik hem nodig heb. En hij wil dat ik kies tussen Rinaldo en hem. Wat denken jullie? Moet ik toch proberen mijn huwelijk te redden? Maar dat betekent dat ik mijn zoon moet loslaten. En dat ik hem de aankomende jaren niet ga kunnen zien. Zouden jullie kiezen?

Gerelateerde verhalen:
Anoniem – Mijn vriend en ik maken de hele dag ruzie, ik wil pauze!
Anoniem – Mijn man wil scheiden

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.