Video – Kunstschilder en beeldhouwer Erwin de Vries overleden (update)

Erwin de Vries overleden

Update. Extra informatie omtrent het overlijden van Erwin de vries:

Op woensdag 31 januari 2018 om 23.10 uur heeft kunstschilder en beeldhouwer, Erwin de Vries, op 88-jarige leeftijd, na een kortstondig ziekbed, het tijdelijke met het eeuwige verwisseld.
[quads id=1]
In de nacht van zondag 28 op maandag 29 januari werd Erwin onwel en meldde zich aan bij de SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij moest worden geopereerd wegens ernstige inwendige bloedingen.

Na een succesvol verlopen operatie werd Erwin op de Intensive Care behandeld. Echter hebben de intensiteit van de operatie en de status van zijn conditie hun tol geëist en heeft hij op woensdagavond de geest gegeven. Erwin werd geboren op 29 december 1929 te Paramaribo.

De details betreffende de uitvaart worden nader bekendgemaakt, meldt de familie in een bericht via Chetskeys. Er wordt een dringend beroep gedaan op eenieder om de privacy van de familie te respecteren in deze droevige tijd.

Kunstschilder en beeldhouwer Erwin de Vries is woensdagavond na een kortstondig ziekbed overleden op 88-jarige leeftijd. (Startnieuws)
[quads id=1]
Dit bevestigt de familie in een verklaring. In de nacht van zondag op maandag werd De Vries onwel en meldde zich aan bij de SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij moest geopereerd worden wegens ernstige inwendige bloedingen.

“Na een succesvol verlopen operatie werd Erwin op de Intensive Care behandeld. Echter hebben de intensiteit van de operatie en de status van zijn conditie hun tol geëist en heeft hij op woensdagavond de geest gegeven.”
[quads id=1]
De familie doet een dringend beroep op een ieder de privacy van de familie te respecteren in deze droevige tijd. De details betreffende de uitvaart worden nader bekendgemaakt.

“Het is een zware klap voor ons”, reageert Harriette Bholasingh-Helstone, onderdirecteur Cultuur, op het overlijden van De Vries. “We zijn in samenwerking met hem bezig geweest zijn borstbeeld te plaatsen bij ’t Vat. En ook is het de bedoeling dat de Kleine Dwarsstraat naar hem vernoemd wordt. Erwin was hiervan op de hoogte.”

Bekende beelden van De Vries zijn die van Jagernath Lachmon op het Onafhankelijkheidsplein, Henck Arron tegenover het Kabinet van de President en Fred Derby op het kruispunt van de Dr. Sophie Redmondstraat en de Fred Derbystraat. De Vries vervaardigde ook een borstbeeld van zwemmer en Olympsich kampioen Anthony Nesty en recentelijk van Astrid Roemer en zwemster Ranomi Kromowidjodjo. Veel van zijn schilderijen zijn aangekocht door verzamelaars, banken, verzekeraars en particulieren. De Vries schilderde niet alleen abstract werk, maar ook portretten.

In Nederland staan van hem onder meer borstbeelden van schrijver Simon Carmiggelt, politicus Joop den Uyl, voetballer Clarence Seedorf en cabaretier Toon Hermans. Het leverde hem de bijnaam “de Caribische Rembrandt” op. Ook het Nationaal Monument Slavernijverleden in het het Amsterdamse Oosterpark is door hem vervaardigd. Op 4 september 2009 is De Vries door de Amsterdamse cultuurwethouder Gehrels benoemd tot ereburger van die stad.
[quads id=1]
FamilieNieuws Suriname Erwin de Vries overleden

Met zijn schilderijen en beelden exposeerde De Vries solo in het Stedelijk Museum de Kunsthal (Rotterdam), op Jamaica en in veel andere landen. In 2014 presenteerde de eigenzinnige kunstenaar een overzichtsexpositie van zijn werk in De Hal. De Federatie van Beeldend Kunstenaars in Suriname heeft hem daar uitgebreid in het zonnetje gezet. Erwins droom, een eigen museum, is tijdens zijn leven niet gerealiseerd. De Vries was gedecoreerd tot Drager van het Groot Lint in de Ere-Orde van de Gele Ster.

Bekijk hier de uitzending van ‘Tap a Bankstel’ met De Vries:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.