Video – Situatie Ringweg lijkt onder controle: Af en toe een spookrijder

FamilieNieuws Suriname Ringweg Spookrijder

Met de constante aanwezigheid voor aanwijzingen, en af en toe helpen corrigeren van gemaakte fouten, blijkt de politie wel in staat te zijn de nieuwe verkeerssituatie aan de Ringweg onder controle te krijgen.
[quads id=1]

Het was tot een uur of twee druk

Stanley Changoer, hoofd Verkeershandhaving Unit, geeft mee dat op zondag 28 januari, bij het instellen van de eenrichtingsweg, het zeker een uur tot twee, wat extra druk was over de Ringweg. Er waren duidelijk voertuigen die een poos in de verkeerde richting reden.

Voertuigen reden een poos aan de verkeerde kant

Na ruim twee uren begon dat incidenteel te worden. De politie is er tot ongeveer 21.00 uur fysiek aanwezig op cruciale kruispunten.

Niet alle zijstraten kunnen bezet worden met manschappen. Vandaar dat ook de MSD surveilleert. Na 21.00 uur nemen de pro-wagens van station Geyersvlijt, Munder en Centrum de zaak over met surveillance.

Bestuurders moesten terugrijden

Zodra een auto in de tegenrichting aanrijdend gespot wordt, dient de politie zo spoedig als mogelijk de auto tot stilstand te brengen. De bestuurders worden gewezen op de situatie en moeten terugrijden. Vooralsnog worden de bestuurders niet bekeurd.
[quads id=1]

File aan de Jan Steenstraat

Changoer merkt geen verwarring op bij de weggebruikers. “Wij hebben maar één knelpunt, te weten de kruising Ringweg-Noord en de Johannes Vermeer Jansteenstraat. Wij hebben een file gezien aan de Jan Steenstraat. Wij moeten deze kruising nog even doornemen. Er zijn nog wat problemen met het verbod op links afslaan vanuit de Jan Steenstraat. Wij volgen het nog even, omdat wij ervan uitgaan dat mensen nog even moeten wennen.

Mensen moeten nog wennen

Mensen moeten hun route misschien nog kiezen, maar er komt een rond de tafel evaluatie hiervan. Gisteren werden er ook twee aanrijdingen aan de Guaranistraat geregistreerd. Echter waren die volgens Changoer niet het gevolg van de nieuwe situatie. De aanrijdingen waren te wijten aan het niet verlenen van voorrang.”
[quads id=1]

Liever de linkerrijstrook aanhouden

Changoer doet een beroep op de weggebruikers om op de verkeersborden en wegmarkeringen te letten. Vooralsnog adviseert hij de weggebruikers om liever de linkerrijstroken aan te houden om toevallige ongewenste situaties te voorkomen.

Deze week nog geen bekeuringen

Daarnaast wijst hij ook op de wettelijke verantwoordelijkheid van weggebruikers om voorzorgmaatregelen te treffen, op het moment zij een kruising naderen.
Het wegblijven van bekeuringen zal een week duren. Na een week mag de verkeersdeelnemer wel boetes verwachten bij verkeersovertredingen.

links afslaan als je uit een zijweg komt

De wegsituatie aan de Ringweg is sinds zondag 28 januari aangepast. Zowel de noordelijke als de zuidelijke rijbanen zijn eenrichtingsbanen geworden. Een ieder die nu uit direct verbonden zijwegen van de ringweg komt, dient telkens linksaf te slaan.
Bekijk hier de video’s erover:

En soms krijg je inderdaad ‘spookrijders’

En laten we een stukje meerijden met deze bestuurder:

Geschreven door Kavish Ganesh
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.