Lawrance Pereira, oud voorzitter VSMB, overleden

FamilieNieuws Suriname Nederland Overleden

Lawrance Pereira, gewezen voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Melkboeren (VSMB), is overleden.
[quads id=1]

Adviseur van het Kabinet van de President.

Hij was ook lid van de Raad van Commissarissen van de Melkcentrale en adviseur van het Kabinet van de President. Pereira werd 71 jaar.

Echtgenote Peggy Pereira-Adneij zegt aan Starnieuws dat haar wederhelft heel rustig is ingeslapen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij was op 19 januari opgenomen en overleed op 28 januari. Pereira was in april vorig jaar naar Nederland vertrokken waar hij succesvol is behandeld tegen prostaatkanker.

Hij mocht 3 maanden op vakantie

De behandeling liep zo goed waardoor hij van de oncoloog drie maanden met vakantie naar Suriname mocht. “Dat was de hartenwens van mijn echtgenoot”.
[quads id=1]

Hij knapte wel op

In Suriname aangekomen liep hij na vijf dagen een longembolie op die goed werd verholpen. Na enige tijd werd Pereira toch weer ziek. Na grondig onderzoek en antibiotica knapte hij wat op, maar uiteindelijk was hij zo verzwakt dat hij de strijd verloor.

Wijze van testen door Melkcentrale is verbeterd

Pereira heeft zich jarenlang ingezet voor de melkboeren en heeft zich beijvert om hun omstandigheden van de boeren en het vee te verbeteren. Onder zijn leiding werd de melkprijs voor boeren aangepast. De wijze waarop testen plaatsvonden door de Melkcentrale is verbeterd.

Bekijk hier de gegevens omtrent de uitvaart

FamilieNieuws Suriname Nederland Overleden
[quads id=1]

Op donderdag 1 februari is de teraardebestelling om 17.00 uur op de begraafplaats Hodie Mihi Cras Tibi aan de dokter Sophie Redmondstraat. Vanaf 15.30 uur is er gelegenheid tot afscheid nemen in de aula van Hennep. De uitvaartdienst wordt gehouden om 16.00 uur.

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.