Anoniem – Daarom ben ik van huis weggelopen

weggelopen FamilieNieuws Anoniem verhalen Suriname

Hallo mensen, ik ben Dollie van 19 jaar. Ik ben ongeveer 6 jaren geleden ook van huis weggelopen. Toen is mijn oom me komen halen en nu woon ik bij hem.
[quads id=1]

Ze zijn niet zomaar weggelopen

Ik schrijf deze brief omdat ik merk dat er verkeerd gedacht wordt aan de meisjes als je hoort dat ze weglopen. Eeuwig schelden jullie ze uit, en dat het om een jongen gaat. Misschien is het soms wel zo maar dat is niet altijd zo.

Ik wil jullie mijn verhaal vertellen.

Ze nam me op schoot

[quads id=1]
Ik ben de eerste dochter van mijn moeder. Ze heeft wel een zoon nog voor mij. Hij was bijna altijd op straat. Ik was merendeel alleen. met mijn moeder. De relatie met mijn moeder was eerst wel goed. Ze nam me op haar schoot en we speelden.  Totdat ze vriendjes kreeg.

Dan was ik alleen met die mannen

Als mijn moeder in een relatie zat dan leek het opeens alsof ze geen kinderen had. Maar huisslaven. Ik moest altijd alles doen. Thee maken voor haar vriendjes en zelfs eten koken. Ik was nog geen 12 jaar oud dan moest ik al koken voor die mannen van mijn moeder. Soms was ze zelfs nog niet eens huis dan was ik alleen met die mannen in huis. Nooit hebben ze me echt misbruikt maar ze raakten me wel aan. Aan mijn borsten en sloegen me op mijn billen. Gewoon om te lachen.

Mijn moeder wist het maar ze deed haar ogen dicht want die mannen namen eten mee en geld en ze zei altijd dat we dankbaar moesten zijn.

Ik rende naar mijn oom

Ik rende altijd het huis uit naar mijn oom als ik bang was. Maar ik vertelde hem nooit iets. Ik zei gewoon dat ik huiswerk had en dat ik thuis niet kon leren omdat het druk was. Hij woont niet ver. Hij bracht me dan in de avonduren naar huis en ik hoorde hem wel ruzie maken met mijn moeder maar hij ging dan naar huis en ik naar de slaapkamer.

We hebben verschillende vaders

Ik sliep naast mijn moeder maar als ze ‘bezoek’ dan bleef ik bij mijn broer. Hij beschermde me als hij er was. Hij is 5 jaar ouder. Maar ging vaak naar zijn vader. We hebben niet dezelfde vader.
[quads id=1]
De laatste keer dat er een man bij mijn moeder kwam. Deze man heeft mijn heel wreed mishandeld en misbruikt. IK kan het niet allemaal meer heugen. Maar het was erg. Overal bloed. Dat is wat ik me herinner. De volgende ochtend ben ik weggegaan. Ik kon naar mijn juf. Bij haar moeder. Ze heeft naar mij omgekeken. Ik was pas 13 jaar.

Ik moest niet jokken voor die man

Na een week ging ik naar huis. Ik heb haar verteld wat er is gebeurd. Mijn moeder haalde die vriend erbij en samen met hem hebben ze me mishandeld. Geslagen. Want ik moest niet jokken voor die man. Toen ben ik weer weggegaan. En ben nooit meer terug naar huis gegaan.
[quads id=1]
weggelopen FamilieNieuws Anoniem verhalen Suriname

Ze heeft me niet gezocht zoals die moeders die ik nu op FB zie zoeken naar hun kind. (Toen was er niet echt FB, maar toch) Ze is niet naar de politie gegaan. Maar dat alles laat ik voor God. Mijn broer en mijn oom wisten uiteindelijk waar ik was. Ook omdat ik weer naar school moest. Ik kon gelukkig overgaan na de vakantie met behulp van mijn juffrouw.

Ik wil haar niet kennen

Ik woon nu samen met mijn broer bij mijn oom en zijn vrouw. Zonder kinderen en ze is lief voor ons. Ik heb nu pas een echt huis. Al zoveel jaar. Mijn moeder zie ik niet. Ik weiger dat. Ik ken haar niet eens als ik haar op straat zie. Mijn broertje gaat wel soms. Gewoon om te kijken want ze is niet ver. En weekends gaat hij naar zijn vader of bij zijn vriendin.. God heeft ons gered uit de nood.

Ik ben soms nog verdrietig en bang

Mensen die mij nu kennen. Zien een jonge sterke vrouw. Maar ze weten helemaal niet hoe ik me van binnen voel. Ik wil alles het liefst vergeten en er nooit meer over praten of er aan denken. Soms ben ik nog heel verdrietig en bang. Maar het is goed. Mijn nieuwe mama is mijn steun. Misschien omdat ze geen kinderen heeft is ze zo zorgzaam. Mijn moeder houdt niet van haar. Maar ze is als mijn moeder nu. Ik ben dankbaar.

Niemand houdt van ze

Daarom wilde ik zeggen dat het soms niet ligt aan die kinderen die weglopen. Ik had mijn juffrouw en haar moeder die me hebben geholpen. En later mijn oom. Maar soms hebben die kinderen niemand die van ze houdt. Dat wilde ik gewoon voor jullie schrijven.

Gerelateerde verhalen:
Anoniem: Ik ben misbruikt door mijn moeder haar broertje
Anoniem – Mijn moeder slaapt met mannen voor geld

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.