18-jarige Chivany Chotkoe in de finale van Miss Indian Beauty (Nederland)

Surinamer celebrity Chotkoe FamilieNieuws Suriname

In the spotlights! 18-jarige Chivany Chotkoe
[quads id=1]

Finaliste van Miss Indian

De achttienjarige Shivany Chotkoe uit Rokkeveen is finaliste van Miss Indian Beauty The Netherlands 2018. Op 7 april 2018 zal de Zoetermeerse deelnemen aan de eindstrijd in de Broodfabriek te Rijswijk. Daar doen tien missen aan mee.

Ik durfde me aan te melden

,,Voor deze verkiezing ben ik gescout door Miss Charity 2017. Hierdoor heb ik de stap durven te zetten om mezelf aan te melden voor de audities,” laat Chotkoe weten aan www.zoetermeersdagblad.nl.
[quads id=1]
,,Tijdens de audities werden er vragen gesteld in het Hindi, Nederlands en Engels. Ook moest ik een stukje catwalk lopen op mijn hoge hakken. Met mijn deelname hoop ik vrouwen te inspireren hun dromen achterna te gaan. Ik wil laten zien dat op het moment je besluit in jezelf te geloven, je ook veel meer bereikt.”

Bestaat uit 2 categorieën

De organisatie Miss Indian Beauty Queen bestaat uit twee categorieën. Miss Indian Beauty (vrouwen tussen zeventien en 26 jaar, ongehuwd en geen kinderen) en Indian Beauty Queen (vrouwen van 21 tot 55, getrouwd/gescheiden, met of zonder kinderen).

Je krijgt een stem

,,Het mooie aan het zijn van een Miss is dat je een stem krijgt, je bent instaat zoveel te doen en te veranderen met zo een titel. Met name in de Hindoestaanse gemeenschap zijn er dingen die veranderd kunnen worden als we het hebben over de manier hoe er naar de vrouw gekeken wordt,” zegt Chotkoe, oud-leerlinge van het Alfrink College en nu HBO-studente Human Resource Management aan De Haagse Hogeschool.
[quads id=1]

Een voorbeeld zijn voor anderen

,,Ik wil op deze leeftijd al een voorbeeld zijn voor alle vrouwen. Ik wil laten zien dat het niet moet uitmaken wat anderen vinden, als het jou gelukkig en beter maakt, moet je het vooral doen.”

De winnaar gaat naar India

Tijdens het aanlooptraject naar de finale zal er geld worden ingezameld voor een project in India. De winnares van Miss Indian Beauty The Netherlands 2018 zal daar aansluitend naartoe gaan in het kader van het maatschappelijke doel. Daarna volgt deelname aan de internationale Miss India Worldwide op een nader te bepalen locatie.

Fotograaf (inzet): Raul Neijhorst.
Bekijk hier haar Facebook pagina
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.