Video – Ooggetuige: “Iedereen raakte in paniek na brand olietankwagen”

brand FamilieNieuws Suriname tankwagen

“Iedereen raakte in paniek na de brand aan een olietankwagen”, vertelt een ooggetuige aan de krant.
[quads id=1]

Hij maakte brand mee aan de Afobakaweg

Hij maakte zaterdag mee hoe er brand ontstond aan een olietankwagen aan de Afobakaweg. Het vond plaats nabij de politiecontrolepost te Klaaskreek. Enkele politiemannen waren op dat moment bezig met de controle van voertuigen bij de controlepost.

Brand aan 1 van de achterwielen

De olietankwagen reed na de controle weg. Een ooggetuige vertelt dat hij de brand aan een van de achterste banden zag. Hij zag dat een politieman toen meteen naar de chauffeur gilde om verderop te rijden ter voorkoming dat de controlepost ook in vlammen zou kunnen opgaan.

Tweede blusapparaat werkte wel

De politieman rende naar de tankwagen en probeerde met een blusapparaat van die wagen de vlammen te blussen. Het eerste blusapparaat werkte echter niet. Hij pakte een tweede apparaat dat werkte wel. Volgens de ooggetuige deed de politieman zijn uiterste best om alle vlammen te blussen, maar het gelukte hem niet.

Collega’s rende weg

Hij zag dat de politieman een blusapparaat van de controlepost nam, maar die werkte niet. Hij merkte dat de collega’s van de wetsdienaar met hun bagages wegrenden.
[quads id=1]

Ze dachten dat de tanker zou ontploffen

Het was de politieman die de vlammen bluste en ook nog alle autobestuurders die in de omgeving waren, dirigeerde om naar een veilige plek te gaan. “Eenieder was bevreesd dat de olietankwagen zou kunnen ontploffen. Die politieman was zeker vijf minuten bezig om de brand onder controle te krijgen.

Gilde naar zijn collega’s om de meldkamer te bellen

Hij gilde naar zijn collega’s om de centrale meldkamer te bellen”, aldus de ooggetuige. Brandweervoorlichter Ulrich Coats zegt aan de krant dat zaterdagmorgen rond acht uur een olietankwagen vlammen vatte. De brandweer van post Brownsweg was binnen twintig minuten ter plekke.

brand FamilieNieuws Suriname tankwagen

De olietanker transporteerde 61.000 liter olie

Het vermoeden bestaat dat de rechter achterwielen oververhit raakten waardoor een band is gaan klappen. Deze band vloog in brand. Het gaat om een olietankwagen die 61.000 liter diesel transporteerde. De brandweer had het vuur binnen tien minuten onder controle.

De schade is beperkt gebleven

De schade is beperkt tot de rechter achterste banden van de trekker, terwijl een deel van de oplegger schroeischade heeft. Dit was de zesde autobrand van deze maand.

Bekijk hier de video over de verschillende branden van de afgelopen week. Hoofdbrandweer meester Ulrich Coats is aan het woord:

[quads id=1]
Bron: Times
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.