Video – ‘Nederland heeft de mensen van Suriname 35 jaar gehersenspoeld’

irwin_kanhai ‘Nederlan Suriname decembermoorden FamilieNieuws

In een pleidooi van bijna drie uur heeft advocaat Irwin Kanhai van hoofdverdachte Desi Bouterse in het 8 Decemberstrafproces fel uitgehaald naar Nederland.
[quads id=1]

De advocaat van Bouterse

Hij noemde het voormalige moederland “het brein achter een hersenspoeling van de wereldgemeenschap en het Surinaamse volk” over de gebeurtenissen rond dit proces.

Beschuldigingen tegen Bouterse weerlgde

Kanhai die in zijn ogen alle beschuldigingen tegen Bouterse weerlegde, heeft dan ook totale vrijspraak gevraagd. Hij vroeg verder dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk wordt verklaard en de krijgsraad zichzelf onbevoegd verklaart kennis te nemen van het strafproces. Zijn eis naar de vervolging toe moet omdat de Krijgsraad voorbij is gegaan aan de toepasselijkheid van de Amnestiewet.
[quads id=1]

Over de naam van het proces

Kanhai zegt dat de naam die wordt gebruikt om het proces aan te duiden op geen enkele juridische basis is gestoeld. “U weet ongetwijfeld net als ik, mevrouw de president, dat in de Surinaamse samenleving deze officiële naam van het proces nauwelijks wordt gehanteerd.

Benaming zou zijn ingegeven door Nederland

Waar en wanneer dat een enkele keer gebeurt, volgt direct daarop nadrukkelijk de gevleugelde benaming ‘decembermoorden.” Deze benaming zou zijn ingegeven door Nederland, dat 35 jaar lang een vals beeld heeft gestampt in de hoofden van de bevolking. Hij vindt dat het proces zonder enig deugdelijk juridisch onderzoek heeft plaatsgevonden.
[quads id=1]

Niet duidelijk of Bouterse in Ford Zeelandia was

In een eerste reactie sprak de advocaat van de nabestaanden, Hugo Essed, van “een zwak betoog waarmee de auditeur-militair niet veel problemen zal hebben.” Kanhai zou er niet in geslaagd zijn te weerleggen dat Bouterse niet in het Fort Zeelandia aanwezig was tijdens de moorden.
irwin_kanhai ‘Nederlan Suriname decembermoorden FamilieNieuws

Niet duidelijk of Bouterse opdracht heeft gegeven

Ook is niet duidelijk weerlegd dat hij opdracht heeft gegeven voor het neerschieten van de vijftien slachtoffers en dus de hoofdverantwoordelijke is voor wat zich daar heeft afgespeeld.

Luister hier naar Kanhai in Bakana Torie:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.