Foto’s – Steeds meer Surinamers willen Hindi leren en bestuderen

hindi leren en bestuderen FamilieNieuws Suriname

De belangstelling voor Hindi stijgt gezien het aantal deelnemers aan het examen van de Stichting Suriname Hindi Parishad.
[quads id=1]

601 mensen hebben Hindi examen gedaan

Dit jaar hebben 601 personen het examen in vier delen van Hindi te weten Prathama, Madhyama, Uttama en Praveshika afgelegd.

94 mensen uit Nickerie hebben meegedaan

Opvallend is dat het aantal deelnemers in Nickerie is verdriedubbeld ten opzichte van vorig jaar. In totaal hebben 94 mensen in het rijstdistrict het examen afgelegd. Uit Paramaribo, Wanica, Saramacca en Commewijne hebben dit jaar 507 personen deelgenomen aan het examen.

Hindi is 1 van 5 meest gesproken talen

Samen met het Mandarijn, Spaans, Arabisch en Engels is Hindi een van de vijf meest gesproken talen op de wereld. Om de taal te behouden is het ook makkelijker gemaakt door woorden van Engelse of Perzische afkomst zijn. Zo worden bijvoorbeeld de Engelse woorden doctor, truck, school, car en de Perzische/Urdu woorden koersi, kitaab en jahaaz geaccepteerd.
[quads id=1]

Het is een erkende wereldtaal

In Suriname worden het Hindi in mandirs of zalen verzorgd op voornamelijk pro-deo basis. In het buitenland heeft Hindi de status van een erkende wereldtaal en kan het als studierichting worden gekozen op universiteiten van landen als Oekraïne, de Verenigde Staten, Bulgarije, Rusland, Zuid-Korea, China, Mexico en Egypte.

De stichting bestaat dit jaar 41 jaar

Stichting Hindi Parishad, die dit jaar 41 jaar bestaat, coördineert het behoud en ontwikkeling van het Hindi in Suriname. Met ongeveer 75 Hindi-scholen en een stijging van het aantal examenkandidaten, blijkt dat er animo is om de taal te leren en te bestuderen.

Bekijk hier een video van ons volkslied in Hindi:

Bekijk hier de Facebook pagina voor meer informatie.
Bekijk hier de fotoreportage:

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.