“Recht voor een, recht voor allen”, zegt het slachtoffer na aanrijding met DNA- lid

arm gips FamilieNieuws Suriname verkeer doekhie

Dagblad Suriname heeft gesproken met de motorrijder, R.K. (49 jaar). Volgens R.K. was hij alleen.
[quads id=1]

Beide armen van het slachtoffer zijn in gips

Hij was niet in gezelschap van een groep, zoals door Doekhie beweerd wordt. Hij erkent met een snelheid van tussen de 70/ 80 km te hebben gereden. Volgens R.K. had de autobestuurder bovendien ook geen richting gegeven en sloeg gewoon rechtsaf met als gevolg de aanrijding.

Hij kan niets meer alleen doen

Beide armen van de motorrijder zijn in gips. Hij heeft vier dagen in het ziekenhuis doorgebracht. Hij kan niets meer alleen doen.
[quads id=1]

Hij betreurt het dat hij als veroorzaker wordt aangemerkt

Hij wordt door zijn vrouw bijgestaan in alles wat hij doet. Het slachtoffer betreurt het geval ten zeerste dat hij als veroorzaker wordt aangemerkt en dat de politie het in dit geval de veroorzaker ongestraft laat gaan. “De wetten moeten worden nageleefd. Recht voor een, recht voor allen”, zegt het slachtoffer. Dat het rijbewijs van Doekhie niet is ingevorderd, dit kwam als een shock over bij hem.

“Ik kan niets meer alleen doen”

De waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, geconfronteerd met de aanrijding waarbij DNA-lid Rashied Doekhie betrokken is geweest, zegt aan de krant dat hij de beslissing hierover aan de rechter overlaat.

De rechter bepaalt

‘Ik wil niet voor de rechter bepalen, maar ik zeg ook erbij dat de politie de rapportage aan het Openbaar Ministerie (OM) heeft gepleegd en dat het OM de beslissing heeft genomen. Het is des OM”, legde de bewindsman uit. Op zondag 21 januari heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen de pick-up van Doekhie en een motorfietser aan de Catharina Sophiastraat.
[quads id=1]

Hij heeft beiden armen gebroken

De autobestuurder heeft het verkeer van de motorrijder doorkruist. Doekhie heeft op een gegeven moment rechts afgeslagen in een inrit en heeft daarbij het doorgaand verkeer doorkruist, met als gevolg de botsing.

arm gips FamilieNieuws Suriname verkeer doekhie
Voorbeeldfoto. Persoon met twee armen in het gips

De motorrijder heeft als gevolg van de aanrijding fracturen aan zijn beide armen opgelopen.

Rijbewijs niet ingevorderd

In dit specifieke geval heeft het Openbaar Ministerie de veroorzaker, de autobestuurder Doekhie, niet afgestraft. Het OM heeft zijn rijbewijs niet ingevorderd.

Eerdere berichten. Klik op onderstaande link om eerdere berichten omtrent dit ongeval te lezen:
Rashied Doekhie betrokken bij aanrijding. Motorrijder breekt arm

Geschreven door Saskia Bandhan
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.