Anoniem – Ik kan mijn man toch niet verlaten voor iets dat hij al 25 jaar doet?

man Paramaribo

Hallo mensen. Ik ben Darla. Ik stel jullie een vraag omdat ik bepaalde gesprekken voer met een vriendin van mij en ze heeft een duidelijke mening over mijn huwelijk en mijn man. Het heeft mij een beetje aan het denken gezet.
[quads id=1]

Ik was zo verliefd op die man

Het begon zo. Toen ik Ciriel 25 jaar leerde kennen was ik een jong meisje van 18. Schoolgaand en verliefd. Ciriel had zoveel vriendinnen mijn gunst. Maar ik was zo verliefd op die man. Het maakte me helemaal niet uit. Ik snap nu nog steeds niet hoe ik dat toch heb kunnen accepteren. Misschien door mijn vader want die was geen haar beter.
[quads id=1]

Samen zwanger met de vriendin van mijn man

Ik weet nog dat ik samen zwanger was met een andere dame. Gewoon zo. Echt alsof het normaal was. 20 was ik. Het gekke is dat iedereen om ons heen het ook als normaal zag. Onze kinderen zijn bijna op de zelfde dag geboren. En die dame heet Shirley. Nu 25 jaar later is ze nog steeds in het leven van mijn man. Ik noem hem mijn man want we zijn getrouwd.

Ik heb hem gevraagd om met me te trouwen vlak nadat mijn moeder overleed, ongeveer 10 jaar geleden. Hij zei ja. Iets wat ik nooit had verwacht. Ik vond het belangrijk om een stabiel leven te leiden. Want pas na ons huwelijk zijn we samen gaan leven. In het huis van mijn moeder. Ergens hoopte ik dat het met Shirley zou stoppen, Maar dat is niet zo. Op papier is hij alleen van mij.

In het weekend is hij bij haar

In het weekend is hij bij Shirley. Ik zeg jullie. Al die jaren is het zo gebleven. De kinderen kennen elkaar ook. Alleen Shirley en ik moeten elkaar niet over straat zien. Als we vechten weten we niet eens waarom want geen van ons kan zeggen dat het onze man is. Ik ben wel met Ciriel getrouwd maar ik maak me geen illusie. Hij is ook haar man.
[quads id=1]
Zoals hij mijn kinderen verzorgt zo verzorgt hij ook die ene van haar. Hoe hij hier het huis heeft opgeknapt heeft hij een huis gebouwd voor haar. Tijd voor andere vriendinnen heeft hij niet. Niet meer. Inmiddels is hij een oude man van over de 50 jaar.

Als hij dood is krijg ik alles

Het enige voordeel dat ik heb is. Als hij nu dood neervalt dan krijg ik alles. Die jongen draagt zijn naam niet. Ze zal niet met lege handen achterblijven. Ze kunnen dat huis eten.

Sinds een jaar heb ik een goede vriendin. Ik was eerder nooit met vriendinnen dingen, maar deze dame heb ik op het werk leren kennen en ze is de eerste vriendin die ook bij me thuis komt. Vooral weekends want dan is Ciriel er nooit. Ze is pas 30 jaar. Maar heel erg verstandig.

Ik leid geen normaal leven

We praten veel, heel erg veel. En zij heeft me eigenlijk doen beseffen dat het leven dat ik nu leid geen normaal leven is. En dat ik dit niet verdien. Ciriel heeft me al meer dan 25 jaar dom gehouden. Ik accepteer dat hij een andere vrouw en een kind heeft. Hoe kan dat?

na 25 jaar mijn man laten anonieme verhaal FamilieNieuws

Weekends slaapt mijn man bij een andere vrouw. Hoe kan dat?

Ik strijk zijn hemden

Ik ben werkelijk die vrouw, die thuis zijn onderbroeken wast en zorgt dat zijn hemden zijn gestreken voor het werk. Plus ik zorg dat hem nooit iets te kort komt. Maar, mijn maandelijkse toelage op mijn rekening is wel niet om over te klagen. Dat wel. Dat moet ik jullie wel eerlijk zeggen. Al zegt mijn vriendin dat het kleingeld is voor het leed dat ik moet doorstaan.
[quads id=1]
Maar wat nu dan? Ik ben een vrouw van bijna 45 jaar. Ik heb grote kinderen. Ik ben nooit in mijn leven zelfstandig geweest. ik heb nooit zelf een band moeten verwisselen. Ik heb zelfs geen idee hoe ik moet flirten met iemand. Ben ik wel in staat om uit dit huwelijk te stappen?

Ik verdien dit leven niet

Mijn vriendin zegt van wel. Ze zegt dat ik dit leven niet verdien en dat ik desnoods alleen moet blijven. Maar ze is pas 30. Ze heeft makkelijk praten. Tot een jaar geleden vond ik mijn leven best prima. Ik accepteerde mijn leven zoals het was want grote problemen heb ik niet.

Mijn man heeft gewoon twee partners. En ik ben de getrouwde.

Moet ik hem aan de kant zetten?

Toch wil ik aan jullie vragen, wat jullie denken van mijn situatie? Moet ik een relatie van 25 jaar aan de kant schuiven omdat mijn jonge, vlotte vriendin vindt dat het niet zo kan? Of moet ik rustig op mijn plaats blijven en genieten van mijn leven. En van een man die er toch wel voor me is als ik het nodig heb.

Ik wil dit ook niet met Ciriel gaan bespreken want dan denk ik dat hij gaat frustreren. Hij houdt juist van mij omdat ik een vrouw ben die niet zeurt en niet klaagt.

Ik ben niet onderdanig

Het lijkt nu ook een beetje alsof ik een vrouw ben die onderdanig is en mezelf niet op nummer 1 zet. Maar dat is absoluut niet zo. We hebben verder een normaal gezin. Alleen is mijn man in het weekend bij die ander. Altijd al zo geweest. Ook Shirley is geen vrouw die zeurt. Het enige is: We moeten elkaar niet tegenkomen. Want we vinden elkaar niet zo lief. Op zijn zachts gezegd.

Ik ben zeer benieuwd naar jullie kijk op mijn huwelijk. Alvast bedankt.

Gerelateerde verhalen:
Anoniem: Mijn man krijgt zijn 10e kind bij een buitenvrouw
Anoniem: Mijn man houdt van mij maar hij mishandelt mij

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.