Afschaffing visumplicht Nederland? Voorlopig NIET!!

KLM SLM Paramaribo vakantie

Surinamers nog niet makkelijker naar Nederland.
[quads id=1]

Reken  voorlopig maar niet op afschaffing visumplicht Nederland

Surinamers hoeven er niet op te rekenen dat ze binnenkort gemakkelijker naar Nederland kunnen reizen. De Europese Commissie zal voorlopig geen voorstel doen om de visumplicht voor Surinamers te versoepelen.

Ze willen makkelijker reizen

De Surinaamse gemeenschap in Nederland en hun familie en vrienden overzee willen gemakkelijker tussen Suriname en Nederland kunnen reizen.

60 euro moeten we betalen

Zij vinden het vreemd dat voor bijvoorbeeld Venezolanen geen visumplicht geldt, maar voor hen wel. Bovendien moeten ze voor het aanvragen van een visum minstens 60 euro op tafel leggen.
[quads id=1]

Ze hebben het zo vaak gevraagd

Nederland heeft de Europese Commissie tevergeefs om soepeler regels gevraagd, schrijft minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer.

Huidige termijn niet meer

De commissie heeft volgens hem laten weten niet bereid te zijn om in haar huidige termijn, die loopt tot november 2019, nieuwe voorstellen te doen voor visumliberalisering. Een commissiewoordvoerder kon daar niet direct een toelichting op geven.
[quads id=1]
visum vlucht Suriname Nederland FamilieNieuws

De Kamer had er bij Zijlstra’s voorganger Bert Koenders op aangedrongen in Brussel een goed woordje voor Suriname te doen. Koenders zei toen al dat daarvoor ook Suriname zelf in actie moet komen.
Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.