Video – Trekker met tankwagen vat vlam en er ontstaat brand

brand FamilieNieuws Suriname tankwagen

Trekker met tankwagen vat vlam na bandenpech. Band vliegt in brand
[quads id=1]

Tankwagen van Haukes. Trekker in brand

Een trekker met daarop een tankwagen van Haukes NV vatte zaterdagmorgen vlam, nadat de truck bandenpech kreeg. Omstreeks 07.50 uur reed de trekker voorbij de controlepost te Klaaskreek. Kort daarna is de band gesprongen en daarbij was er veel rookontwikkeling.

De band vloog in brand

Vervolgens vloog de band in brand. De agenten die ter plaatse zijn gedetacheerd, schrokken hevig van dit voorval, vertelde een ooggetuige die achter de truck reed. Een politieman heeft toen de truck die eigenlijk in brand stond, gedirigeerd om ietsje verder te rijden en op veilige afstand te stoppen.
[quads id=1]

Het apparaat ging niet aan

Al rijdend heeft de agent een blusapparaat uit de truck gehaald om het vuur te doven. Echter ging het apparaat niet aan. De politieman greep toen een tweede blusapparaat en met heel veel moeite is deze wel in werking getreden. Een andere collega assisteerde de politieman om het vuur te doven, echter zonder het gewenste resultaat.

Het vuur bleef aan

Het vuur bleef aan en ontwikkelde zich steeds. De agenten trokken zich toen terug.

brand FamilieNieuws Suriname tankwagen

De brandweer van Brownsweg moest uiteindelijk erbij gehaald worden en werd uiteindelijk het vuur geblust. Ook een bluswagen van de brandweer van Lelydorp is naar de brandlocatie gereden om assistentie te verlenen. Het vuur was naderhand onder controle.

Er was gevaar voor ontploffing

De agenten en de auto’s die ter plaatse waren, schrokken hevig van de ontstane situatie, omdat er gevaar bestond voor ontploffing.
[quads id=1]
Gelukkig is het niet zo ver gekomen. De trekker heeft schade opgelopen, maar de tank met daarin brandstof werd niet door het vuur aangetast en de schade was daardoor beperkt tot de truck.

Hoe komt het dat de blussers niet werkten?

De medewerkers van Iamgold en Haukes waren intussen ook ter plaatse. Zij zullen een onderzoek instellen naar de oorzaak en de gevolgen van deze brand. Ook het feit dat de brandblussers op het kritieke moment niet in tact bleken, verdient de nodige aandacht van de eigenaar.
Bekijk hier de video:

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.