Video – Jongeren verlaten Facebook voor Instagram en Snapchat

telefoon snapchat FamilieNieuws Nederland

Nederlandse jongeren keren Facebook de rug toe.
[quads id=1]

Ze stappen over naar Instagram

Nederlandse jongeren verlaten Facebook en stappen over naar Instagram en Snapchat, zo blijkt uit het vandaag gepresenteerde Nationale Social Media Onderzoek 2018. Opvallend is dat het Nederlandse gebruik van Twitter voor het eerst in drie jaar weer toeneemt.

Populariteit Instagram in Nederland neemt toe

Instagram wordt door 4,1 miljoen Nederlanders gebruikt, een groei van 28 procent. Nederlandse Instagrammers zijn de foto-app ook flink meer gaan gebruiken: 2,1 miljoen mensen gebruiken het dagelijks, liefst 40 procent meer dan in 2017.
[quads id=1]

Jongeren dalen op Facebook

Facebook zag de opkomst van Instagram enkele jaren geleden en heeft het netwerk overgenomen. Rond Snapchat zijn al jaren overnamegeruchten, maar dit Amerikaanse bedrijf is nog niet verkocht. Het dagelijks gebruik van Facebook neemt met name onder 15 t/m 19 jarigen sterk af: in twee jaar tijd daalde het aantal jongeren dat Facebook dagelijks gebruikt van 68 naar 43%.

Ze voelen zich niet thuis op Facebook

Analist Danny Oosterveer schrijft op het blog van Marketingfacts dat 15-19-jarigen aangeven dat er te veel mensen op Facebook zitten waar ze niks mee hebben (31 procent) en ze zich er niet meer thuis voelen (30 procent).

Twittergebruik in Nederland neemt sinds lange tijd weer toe

Ondanks dat Twitter voorbijgestreefd is door Pinterest stijgt het gebruik in Nederland voor het eerst in 3 jaar: Nederland kent 2,8 miljoen twitteraars, een groei van 8 procent ten opzichte van vorig jaar.

telefoon snapchat FamilieNieuws Nederland

Volgens Oosterveer gebruiken een miljoen Nederlanders dagelijks Twitter.

Waarom zijn die anderen zo populair?

Onder jongeren is te zien dat Instagram, Snapchat en YouTube enorm populair zijn.
[quads id=1]
Wat is Snapchat eigenlijk en waarom is het zo populair onder de jongeren? Dat wordt uitgelegd in onderstaande video:

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.